OPOZITIE MASIVA IMPOTRIVA VIITORULUI SEF AL ONU

_75453413_uganda_ap624

Alegerea ministrul de externe al Ugandei ca președintele Adunării Generale a ONU a provocat opoziția din SUA.
Alegerea așteptată de ministrul de externe al Ugandei ca președintele Adunării Generale a ONU de la New York, miercuri, a provocat opoziția din SUA. Politicienii s-au alăturat miilor de oameni în semnarea unei petiții prin care au cerut statelor membre ONU să-l respingă pe, Sam Kutesa din cauza tratamentului pe care îl are in tara sa împotriva persoanelor de acelaşi sex. Kutesa, 65 de ani, este unanim din Africa pentru rolul în mare parte ceremonial.

Dar criticii se opun, deoarece în februarie Uganda a adoptat o lege care amenință homosexualii cu închisoarea. Ar fi “deranjant” sa vezi sef ONU, ministrul de externe al unei țări care a adoptat o lege nedreaptă, aspră și discriminatorie” a declarat senatorul SUA, Kirsten Gillibrand agenției de știri Associated Press.

Miercuri, Kutesa se aştepta să fie ales în mod oficial la președinția Adunării Generale a ONU. Ca răspuns, peste 9.000 de persoane au semnat o petiție online îndemnând statele membre ONU și secretarul de stat american John Kerry să interzică numirea acestuia.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-27789108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 57 =