Opt greşeli care fac angajaţii buni să plece

8-Mistakes-That-Make-Good-Employee-Leave

Este greu să păstrezi angajații buni, dar nu ar trebui să fie. Cele mai multe dintre greșelile pe care companiile le fac pot fi evitate cu ușurință. Atunci când faci anumite greșeli, cei mai buni dintre angajatii tăi vor fi primii care vor pleca, pentru că ei au cele mai multe opțiuni. Un studiu realizat de CEB a constatat că o treime din angajații importanti se simt decuplati de angajatorul lor și sunt deja în căutarea unui nou loc de muncă.

Următoarele practici sunt cele mai grave pe care le pot face angajatorii, iar acestea trebuie eliminate, dacă aveți de gând să păstrati angajații buni.

1.O mulțime de reguli stupide. Companiile au nevoie de reguli si este ceva normal, dar acestea nu trebuie să fie inutile si stupide. Fie că este vorba de o politică exagerată în permanentă, sau de cateva reguli inutile pot conduce oamenii buni să plece. Când angajații buni se simt ca în Big Brother , vor incepe să îşi caute un alt loc de muncă.

  1. Îi tratează pe toți în mod egal. În timp ce această tactică funcţionează cu copiii de școală, la locul de muncă functioneză în mod diferit. Tratarea tuturor în mod egal arată că cei mai buni performeri, care, indiferent cât de mari sunt, nu sunt cu nimic mai importanti decat cei care nu fac mai nimic.

  2. Tolerează o performanță slabă. Se spune că, în formațiile de jazz, trupa este la fel de bună precum cel mai prost cântăreţ; indiferent de cât de talentati ar putea fi unii membri, toată lumea aude cel mai prost cântăreţ. Același lucru este valabil și pentru o companie. Atunci când este permis legăturilor slabe să existe fără a avea consecințe, ele trag în jos toți ceilalți, mai ales pe cei mai buni.

  3. Ei nu recunosc realizările. Managerii trebuie să comunice cu oamenii lor pentru a afla ce îi face să se simtă bine (pentru unii, este o marire de salariu, pentru alții, este o recunoaștere publică) și apoi să îi recompenseze pentru un lucru bine făcută.

  4. Nu le pasă de oameni. Mai mult de jumătate din persoanele care părăsesc locul de muncă fac acest lucru din cauza relației cu șeful. Companiile inteligente se asigura ca managerii lor știu cum să echilibreze situatiile, fiind profesionisti cu ființa umană. Aceştia sunt sefii care sarbatoresc succesele angajaților lor, empatizează cu cei care trec prin vremuri grele, și îi incurajează, chiar și atunci când este greu. Este imposibil să lucrezi pentru cineva timp de opt ore pe zi, plus, atunci când aceştia nu sunt implicați personal și nu le pasă de nimic altceva decât de producția ta.

  5. Nu arată oamenilor imaginea de ansamblu. Când angajatii nu primesc instructiuni clare si in ansamblu, se simt alienați și fără rost. În cazul în care nu primesc un anumit scop, ei vor găsi unul în altă parte.

  6. Nu lasa oamenii să-şi urmeze pasiunile lor. Furnizarea de oportunități pentru angajati să-şi urmeze pasiunile, îmbunătățește productivitatea și satisfacția la locul de muncă, dar mulți manageri doresc ca oamenii să lucreze închisi. Acești manageri se tem că productivitatea va scădea în cazul în care lasa oamenii să se extindă și să se concentreze pe pasiunile lor. Această teamă este neîntemeiată. Studiile au aratat ca oamenii care sunt capabili să urmeze pasiunile lor, la locul de muncă sunt de cinci ori mai productivi decât norma.

  7. Nu fac lucrurile distractive. Dacă oamenii nu se distrează la locul de muncă, atunci este greșit. Oamenii nu dau totul, dacă ei nu se distrează. Cele mai bune companii cunosc importanta de a permite angajaților să se simtă mai liberi putin. Google, de exemplu, dă totul pentru a face oamenii să se simtă relaxati: bowling și cursuri de fitness fiind cateva dintre acestea.

În concluzie, managerii tind să dea vina pe problemele lor în cifra de afaceri pe tot ce este sub soare, în timp ce ignoră miezul problemei: oamenii nu părăsesc locurile de muncă; ei părăsesc managerii.

http://www.talentsmart.com/articles/8-Mistakes-That-Make-Good-Employees-Leave-1560085942-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 62