Opt lucruri care ii deosebesc pe oamenii cu adevarat increzatori fata de ceilalti

Oamenii de succes emana adesea încredere – este evident că ei cred în ei înșiși și in ceea ce fac. Nu este totuși succesul lor care ii face încrezători. Încrederea au avut-o de la inceput. Nimeni nu te oprește de ceea ce vrei să faci, ci doar tu. Este timpul să înlături orice îndoială de sine îndelungată. Cu îndrumare și muncă grea, oricine poate deveni mai încrezător. Îmbrățișarea următoarelor comportamente ale unor oameni cu adevărat încrezători te vor ajuta să ajungi unde iti doresti.

1. Ei se privesc cu sinceritate
Cu alte cuvinte, încrederea este câștigată prin munca grea și oamenii încrezători sunt conștienți de sine. Când încrederea ta îți depășește abilitățile, ai trecut linia în aroganță. Trebuie să știi diferența. Adevărata încredere este ferm plantată în realitate. Pentru a-ți crește încrederea, este important să faci o auto-evaluare onestă și corectă a abilităților tale. Dacă există deficiențe în setul de competențe, fa planuri pentru a-ti consolida aceste abilități și pentru a găsi modalități de a minimiza impactul lor negativ. Ignorarea slăbiciunilor sau pretenția că sunt forte nu le va face să dispară.

2. Ei nu caută atenție
Oamenii sunt scarbiti de cei care sunt disperați dupa atenție. Oamenii siguri pe ei știu că faptul de a fi tu este mult mai eficient decât încercarea de a dovedi că ești important. Oamenii increzatori întotdeauna par să aducă atitudinea corectă. Oamenii siguri sunt stăpâni ai difuzării atenției. Când primesc atenția pentru o realizare, ei își îndreaptă rapid atenția asupra tuturor oamenilor care au muncit din greu pentru ai ajuta să ajungă unde sunt. Ei nu doresc aprobarea sau laudă pentru că își trag valoarea de sine din interior.

3. Ei caută victorii mici
Oamenii încrezători tind să se provoace singuri și să concureze, chiar și atunci când eforturile lor duc la victorii mici. Micile victorii construiesc noi receptori de androgen în zonele creierului responsabile pentru recompensă și motivație. Această creștere a receptorilor androgeni crește influența testosteronului, ceea ce sporește în continuare încrederea și dorința de a face față provocărilor viitoare. Când ai o serie de victorii mici, sporirea încrederii poate dura câteva luni.

4. Vorbesc cu siguranță
Rar auzi frazele cu adevărat încrezătoare, cum ar fi “Um”, “Nu sunt sigur” și “Cred.” Oamenii de încredere vorbesc asertiv, deoarece știu că este dificil să-i faci pe oameni să te asculte dacă nu poți sa iti prezinti ideile cu convingere.

5. Ei fac exercitii fizice
Un studiu realizat la Institutul de Cercetare din Ontario de Est a descoperit că persoanele care fac sport de două ori pe săptămână timp de 10 săptămâni s-au simțit mai competenti din punct de vedere social, academic și atletic. Ei și-au imbunatatit imaginea corporală și stima de sine a crescut.

6. Se îmbracă pentru succes
Ne place sau nu modul în care ne imbracăm are un efect enorm asupra felului în care ne vedem ca oameni. Lucruri precum culoarea, croiala și stilul hainelor pe care le purtăm – și chiar și al accesoriilor noastre – comunică cu voce tare. Dar modul în care ne îmbracăm afectează și modul în care ne vedem noi înșine. Studiile au arătat că oamenii vorbesc diferit atunci când sunt îmbrăcați elegant în comparație cu atunci când sunt îmbrăcați ocazional. Pentru a vă spori încrederea, îmbrăcați-vă bine. Alegeți îmbrăcămintea care reflectă cine sunteți și imaginea pe care doriți să o proiectați, chiar dacă aceasta înseamnă să petreceți mai mult timp la mall și mai mult timp dimineata.

7. Sunt asertivi, nu agresivi
Agresivitatea nu este încredere; Este agresiune. Și când ești nesigur, este ușor să intri în agresivitate fără să intenționezi să o faci. Invata sa te afirmi fără a fi agresiv. Nu veei reuși să realizezi acest lucru până când nu vei învăța cum să gestionezi nesiguranța, iar acest lucru iti va crește încrederea.

8. Ei au o relatie buna cu șeful
O relație problematica cu șeful poate distruge chiar și încrederea celui mai talentat. Este greu să fii încrezător atunci când șeful te critică mereu sau îți subminează contribuțiile. Încearca să identifici unde a rămas relația și să decizi dacă există ceva ce poti face pentru a relua lucrurile. Dacă relația este cu adevărat insuficientă, poate că este timpul să treci la altceva.

https://www.linkedin.com/pulse/8-things-set-truly-confident-people-apart-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24