Opt naţiuni UE cer precauție în reglementarea internetului

Snapshot 2015-06-24 22-36-25

Opt naţiuni UE cer precauție în reglementarea internetului

Opt naţiuni ale Uniunii Europene, inclusiv Marea Britanie, Irlanda și Polonia, au cerut marţi, mai multă prudenţă în reglementarea internetului, după ce Bruxelles a anunţat că pregătește o revizuire amănunţită a comportamentului giganților web, care vor fi probabil supuși unor reguli noi.

Într-o scrisoare către Consiliului European, preşedintele Donald Tusk, care se va întâlni săptămâna aceasta cu liderii celor 28 de naţiuni UE, inclusiv liderii Marii Britanii, Irlandei, Suediei, Estoniei, Poloniei, Finlandei, Cehiei și Olandei, a declarat că UE ar trebui să reglementeze “în cazul în care există dovezi clare în acest sens.”

În luna mai, Comisia Europeană, a prezentat o gamă largă de propuneri pentru politicile menite să elimine barierele din shoping-ul on-line transfrontalier şi actualizarea normelor privind drepturile de autor. Strategia președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker de a crea locuri de muncă în UE, include, de asemenea, o revizuire a practicilor din platformele online, cum ar fi Google, Amazon și Facebook . Franța și Germania au fost printre primele care au cerut reglementarea platformelor, doar pentru a ajuta şi alte companii mai mici din Europa să concureze cu giganţii americani în tehnologie.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, cei opt liderii au cerut totuşi, o abordare prudentă a reglementării în timp ce îndeamnă spre un sprijin politic puternic al strategiei digitale unice pe piață. Unul dintre directoii executivi ai Google, a declarat marți că reglementarea internetului ar afecta atât companiile web, cât și operatorii de telecomunicații.

http://www.reuters.com/article/2015/06/23/us-eu-digital-letter-idUSKBN0P32AX20150623

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =