Opt obiceiuri zilnice care iti vor creste puterea mentala

Unul dintre factorii determinanți ai succesului și leadership-ul este forța mentală. Pentru a fi un actor de vârf și a atinge excelenta in orice domeniu, ai nevoie de dorință, efort și disciplină. Acest lucru depaseste actiunile dure; trebuie să fii dispus să muncesti din greu și sa persisti chiar și în fața luptelor.
Oamenii puternici mental sunt dispuși să caute forță și curaj prin construirea acestora, ei înșiși în fiecare zi. Aici sunt opt obiceiuri de zi cu zi, care te pot ajuta să cresti puterea mentală.

1. Să fii dispus să înveți.
Noi trăim în era informațională, dar inca nu toată lumea profita de toate oportunitățile pe care le are pentru învățare. Oamenii puternici mintal nu văd învățarea ca pe un proces plictisitor, ci o vada ca pe o rutină esențială pentru dezvoltarea puterii mentale. Trebuie să vezi învățarea drept o modalitate de dezvoltare și ca o modalitate de a creste mai departe într-o lume extrem de competitivă.

2. Fii dispus să te adaptezi.
Schimbarea este un factor constant în viață; trebuie să înveți să ii faci fata deoarece nimic nu rămâne neschimbat. Este nevoie de putere mentală să fii flexibil și să te adaptezi circumstanțelor exterioare. Nu iti poti permite sa arunci vina sau sa te plângi de situațiile imperfecte, asadar învața să lucrezi la soluții indiferent de schimbarea circumstantelor.

3. Fii cel care dă.
Este nevoie de forța mentală pentru a da cuiva fără a aștepta nimic în schimb. Concentreaza-te pe adăugarea de valoare și a contribui la lume.

4. Gandeste in afara cutiei.
Oamenii puternici mintal falsifica propriile lor căi. Uneori trebuie să fii creativ și sa te gândeasti în afara careului tau pentru a atinge obiectivele, pentru a iesi din zona de confort sau a lua o rută necunoscută. Ceea ce este esențial este sa fii orientat spre soluții și să vezi problemele ca pe niste oportunități.

5. Crede în tine.
Dacă nu crezi în tine, cine o va face? Nu este vorba de ceea ce altii au de spus despre tine; este ceea ce trebuie să spui despre tine. Cu toții ne confruntăm cu provocări zilnice, dar atunci când sunt ferme cu privire la dorintele tale, vei realiza lucrurile pe care le doresti cel mai mult.

6. Fii responsabil.
Succesele și eșecurile tale sunt ale tale, nu ale altcuiva. Cu toate că unii oameni preferă să dea vina pe alții, devii mult mai puternic mental, prin admiterea erorilor și asumarea responsabilității pentru provocările cu care te confrunti.

7. Fii conștient de abilitatile tale.
Întrebările potrivite oferă răspunsurile corecte. Este nevoie de putere mentala pentru a intelege emotiile, punctele forte si punctele slabe. Chiar și atunci când ai o zi grea, esti constient de ceea ce trebuie să faci pentru a găsi pacea. Evaluarea emotiilor si cunoasterea te poate ajuta să păstrezi o atitudine calmă chiar și în perioade de criză.

8. Preia controlul.
Într-o lume digitală există nenumărate distracții. Potrivit lui Neil Patel, antreprenor si strateg digital “Trăim într-o perioadă în care suntem în mod constant comercializati prin intermediul mai multor media. Viitorul apartine celor care pot prelua controlul. “Oameni puternici mental se ridica deasupra situațiilor negative.

http://www.success.com/article/8-daily-habits-to-build-your-mental-strength

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =