OPTIMISTII LOGEVIVI

1_23

Optimistii sunt programati genetic sa traiasca mai mult

Persoanele extravertite, care gandesc pozitiv si care au un simt al umorului bine dezvoltat, au sanse sa traiasca mai mult, sustine un nou studiu.Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din Statele Unite sustin ca unii oameni sunt nascuti pentru a fi fericiti si a trai mai mult. Studii anterioare au indicat ca la baza personalitatii stau mecanisme genetice care pot afecta in mod direct sanatatea individului. Cu toate acestea, specialistii nu au reusit sa afle cum anume este influentata longevitatea de personalitate. Multi cercetatori au explicat longevitatea centenarilor prin existenta unor variatii genetice “norocoase”, precum cele legate de colesterolul bun.

Noul studiu vine sa demonstreze ca indivizii carora le place sa rada si sa se implice in mai multe activitati ar putea avea “gene ale personalitatii” implicate in acele mecanisme ce asigura longevitatea.Pentru a detecta caracteristicile genetice care determina personalitatea, oamenii de stiinta au realizat un studiu bazat pe 243 de persoane a caror medie de varsta era de 97,6 ani. In cercetare a fost utilizata metoda Personality Outlook Profile Scale, bazata pe un studiu anterior mai larg, care a inclus atat 500 de evrei askenazi (din estul si centrul Europei) cu varste peste 97 de ani, cat si 700 de urmasi ai acestora. Evreii askenazi constituie un grup omogen din punct de vedere genetic, motiv pentru care s-au putut observa mai usor diferentele genetice.

Rezultatele studiului cercetatorilor de la Colegiul de Medicina Albert Einstein au aratat ca participantii au multe calitati care indica o atitudine pozitiva in privinta vietii, multi dintre cerntenari fiind extravertiti, optimisti si veseli. De asemenea, studiul a scos in evidenta ca centenarii nu au fost persoane nevrotice ci, mai degraba, oameni constiinciosi.

Cu toate acestea, exista unele dovezi care atesta faptul ca personalitatea omului se modifica intre 70 si 100 de ani, motiv pentru care oamenii de stiinta nu pot fi siguri ca indivizii implicati in studiu au avut o atitudine pozitiva pe tot parcursul vietii.

Sursa: Daily Mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6