Oracle depășește așteptările

RTX2FV28

Oracle este un specialist în domeniul bazelor de date și a software-ului destinat corporațiilor. La fel ca și SAP, concernul se axează de ani de zile pe oferte Cloud. Dar acest lucru aduce doar lent venituri.

La Oracle, chiar și prin creșteri rapide, afacerile cloud nu pot să ajungă la nivelul veniturilor generate de afacerea tradițională. Trimestrul trecut vânzările concernului au scăzut în comparație anuală cu un procent până la fix 10,6 miliarde de dolari. Profitul s-a redus cu doi la sută, până la 2,8 miliarde de dolari, anunță cei de la Oracle.

Acțiunile companiei au crescut în comerțul post-bursier cu peste două procente. Compania a depășit așteptările analiștilor privind nivelul total al vânzărilor. La fel ca și rivalul german SAP, concernul se axează masiv pe oferte cloud, la care datele și programele sunt furnizate direct prin rețea.

În cazul afacerilor cu programe cloud, vânzările trimestriale au urcat cu 66% la un total de 690 de milioane de dolari. În același timp veniturile din vânzarea de noi licențe software (un indicator important pentru afacerile viitoare) s-au ridicat cu 12% până la un total de 2,77 miliarde de dolari. Vânzările de hardware au scăzut în continuare cu 11% până la 725 de milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oracle-uebertrifft-die-Erwartungen-article17965361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 5