Oracle va trebui să plătească 3 miliarde de dolari

045ab9e017f3c545affe070be33fc66c

Hewlett-Packard i-a contractat pe cei de la Oracle pentru a produce procesorul Itanium. Oracle nu a crezut în acest produs și s-a retras din dezvoltarea lui. HP ia măsuri legale datorită șanselor ratate de succes și primește un verdict favorabil.

Juriul din California a decis că Oracle, concurent al nemților de la SAP trebuie să plătească concernului Hewlett-Packard Enterprise suma de trei miliarde de dolari datorită litigiului privind producția de cip-uri care durează de ani de zile. Acest lucru a fost raportat printre altele de serviciul financiar Bloomberg și de Wall Street Journal. Oracle a anunțat că va face recurs.

Procedura a fost declanșată de decizia Oracle din anul 2011 de a înceta dezvoltarea de software pentru procesorul Itanium destinat serverelor. Hewlett-Packard a argumentat că a fost o încălcare a contractului, iar gradul de succes al procesoarelor Itanium a fost semnificativ redus. Decizia de a renunța la dezvoltarea procesorului a fost pusă în legătură cu achiziția de către Oracle a ofertantului de sisteme server, Sun Microsystems, deci de aici ar fi rezultat lipsa de interes a concernului pentru continuarea dezvoltării. Oracle a respins acuzațiile și a declarat că procesorul Itanium, care a fost dezvoltat împreună cu cei de la Intel, s-a bucurat și așa de o popularitate foarte redusă. După o decizie a curții din anul 2012 Oracle a început din nou dezvoltarea de software pentru Itanium.

La despărțirea companiei Hewlett-Packard anul trecut, litigiul a fost preluat de noua companie HP Enterprise, care s-a specializat, printre altele, pe tehnică pentru centre de calcul și servere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oracle-soll-3-Mrd-Dollar-in-Chip-Streit-zahlen-article18092346.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 19