oracle vs google

46300711

Oracle, victorie împotriva Google
Gigantul internetului Google ar fi folosit fără drept, părți din codul platformei Java în sistemul său de operare pentru dispozitive mobile, Google Android. Deținătorul drepturilor pentru platforma Java, compania Oracle, are acum acest lucru confirmat în instanță și este îndreptățită astfel la un cadou neașteptat.

Producătorul de software Oracle a câștigat o victorie importantă împotriva gigantului de internet Google în disputa pentru drepturile de autor pentru limbajul de programare Java. O curte de apel din Washington a dovedit astfel că Google a instalat ilegal și cu succes cel puțin o parte din platforma Java în sistemul său de operare pentru smartphone-uri, Android.

Acest lucru a fost decis de către trei judecători pe baza unei hotărâri anterioare din California din anul 2012, și a dat câștig de cauză rivalei SAP, care a solicitate inițial din partea Google peste 1 miliard de dolari.

Un judecător a declarat că interfețele dintre software-uri, așa numitele API-uri, nu sunt protejate de drepturi de autor. Cazul a provocat agitație în industrie pentru că, printre altele, conducătorii corporației, Larry Page și Larry Ellison au trebuit să depună mărturie în instanță.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oracle-erringt-Sieg-gegen-Google-article12804191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15