Oradea, Băile Felix şi judeţul Bihor au fost promovate in premiera la Gala Turismului Maghiar din Budapesta

In data de 1 februarie 2017 a fost organizata a 25-a ediție a Galei Turismului Maghiar din Budapesta, la care au participat pentru prima data Consiliul judetean prin Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD), respectiv Primaria Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) care au promovat împreună destinațiile Oradea-Băile Felix și Bihor.

,,Gala Turismului Maghiar este evenimentul prin care se premiază cei mai buni specialiști din turism pentru anul precedent, precum și un moment care deschide oficial noul sezon turistic. Manifestarea, care a adunat în centrul de congrese din capitala maghiară peste 1000 de specialiști din domeniu, este cel mai important și prestigios eveniment din industria turismului din Ungaria, fiind singura ocazie când toți liderii mari din sectorul turistic se întâlnesc și, nu în ultimul rând, o platformă importantă de socializare și de stabilire a unor noi direcții de dezvoltare pentru diverse produse turistice sau chiar a unor noi contracte, se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Destinatiile Oradea si judetul Bihor au fost singurele din Romania invitate sa participe la eveniment. Standul bihorean a prezentat si bunatatile traditionale locale: cozonaci și pogăci cu jumări din Valea lui Mihai, plăcintă cu brânză și varză, cornulețe cu liptar, dulceață, zacuscă, brânză de capră și multe alte produse specifice Țării Beiușului.

În afară de bucatele alese, delegația bihoreană i-a servit pe cei care au trecut pe la standul lor cu vinuri din Diosig și Sântimreu, respectiv pălincă de casă, obținută din diferite fructe, tot din localitatea Sântimreu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1