ORADEA CA’N VEST

Oradea6h1ORADEA  CA’N  VEST

Cei care locuiesc în centrul istoric al oraşului Oradea ar putea primi un ajutor de la stat pentru a-şi renova casele. Autorităţile locale au chemat joi  la discuţii mai multi bancheri pentru a stabili criteriile după care pot fi acordate credite pentru asociaţiile de propiertari. Împrumutrile ar urma să fie garantate de Guvern. Clădirile din centrul istoric au tencuiala căzută şi pun în pericol trecătorii. Deşi au fost somaţi în nenumărate rânduri să-şi renoveze locuinţele, oamenii se plâng că nu au bani.

Edilul oraşului ar vrea ca până, în 2020, toate clădirile din centru să fie renovate. Şi pentru că oamenii nu au bani, autorităţile locale au chemat reprezentanții băncilor la o întâlnire pentru a stabili criteriile de acordare a unor credite.

„Trebuie să îndeplinești anumite condiții ca beneficar de finanțare, trebuie să prezinți o documentație tehnică. Garanţia pentru acest tip de credit pentru reabilitare de monumente istorice şi clădiri cu valoare arhitecturală este subvenţionată de Guvern”, explică Adriana Lipoveanu, preşedintele comisiei de coorodonare a programului de reabilitare a clădirilor din Oradea. Statul garantează însă doar eventualele diferenţe de dobândă sau comisioane, iar locatarii trebuie să achite ratele fixe stabilite la primirea creditului.

„Municipalitatea dorește să extindă un parteneriat. Acea bancă care este interesată să intre în acest program poate să-şi dezvolte un produs bancar, o procedură în care în colaborare cu noi să realizeze acest împrumut într-un termen mult mai scurt”, afirmă Angela Lupşea, directorul Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din Oradea.

Sursa: Digi 24

——————————————————————————————————————————————————————————–

……….cei care locuiesc in centrul orasului sunt in varsta, dar nu chiar ca cei din zambetul de mai jos..

haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25