Oradea, “Centrul national” al Romaniei pentru casa pasiva si energie regenerabila

foto_energii_regenerabile

Exact cu o luna inainte de manifestarea germana a casei pasive, aici, in Romanica noastra, la Oradea, maine, 09.10.2014, de la 9.30, in Cetate, va avea loc conferinta internationala „Eficienţa energetică şi utilizarea energiilor regenerabile in cladiri”. In organizarea UNPR si FPB în parteneriat cu Reţeaua de afaceri din Regiunea Carpatică, evenimentul este dedicat in exclusivitate acestui domeniu de mare viitor. Costantin Jurca, prim vicepresedintele FPB, creierul manifestarii dar si omul dedicat cu pasiune Casei pasive si energiei regenerabile a precizat ca firme de Oscar in domeniu vor prezenta noutati de ultima ora in ceea ce inseamna eficienta energetica atat in locuinte cat si in cladiri comerciale sau industriale.
Firma Nillan din Danemarca va fi cireasa de pe tort a conferintei,o companie certificata a Institutului casei pasive din Darmstatd cu expierenta indelungata in sisteme de energie regenerabila. Desigur ca in calitate de manageri de companii dar si ca proprietar de locuinta sau hala, o expierenta unica de acest gen in Romania si organizata la prima editie din acest an poate constitui un motiv serios de analiza si acumulare de cunostinte care sa ne permita adaptarea la un viitor cat mai eficient energetic.Mai multe detalii si pliantul manifestarii , le gasiti dupa un zambet scurt….
————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile…pentru ca tot vorbeam de energie, natura, copaci….

Un tanar negru se inscrie la universitate. Secretara il intreaba:

– Ce ramura va alegeti ?

Tanarul nemultumit profund:

– Pai nu as putea sa am si eu o banca, ca toti ceilalti ?
—————————————————————————————————————————————————————

regenerabile

„ Evenimentul este organizat în contextul în care, în cadrul mai amplu al strategiei de combatere a schimbărilor climatice, UE şi-a propus ca până în 2020, 20% din energia de care are nevoie să fie produsă din surse regenerabile”, a explicat în cadrul conferinţei de presă dedicata evenimentului, Constantin Jurcă, specialist autorizat in bilanturi energetice de catre Institul CASEI PASIVE DARMSTATD GERMANIA.
Kiraly Csaba, şef birou în cadrul Reţelei de afaceri Regiunea Carpatică a precizat că scopul acestei conferinţe este „să aducă la cunoştinţa publicului detalii privind resursele regenerabile, mai precis să prezinte eficienţa şi utilizarea acestora”.
Ediţia cu numarul unu a evenimentului care transforma pentru o zi, Oradea in “Centrul national” al Casei pasive si energiei regenerabile in cladiri din Romania, va avea caracter internaţional, cu o participare de peste 60 de companii din tara si strainatate.
Ca si puncte majore de interes vor fi prezentarile d’lui Zoltan Nagy Bege, membru ANRE, precum si expunerile d’lui Jozsef Benecs, vicepreşedinte al Asociaţiei Casa pasivă din Ungaria, sau a d’nei Ramona Volciuc Ionescu, avocat în domeniul energiilor regenerabile al Casei de avocatură Volciuc”
In paralel cu aceasta manifestare s-a creeat oportunitatea realizarii unui cluster în domeniul eficienţei energetice avand in vedere ca FPB are expierenta deja in domeniu prin actiunile de finalizare ale unui cluster în agricultură şi a unui proiect european pentru un cluster în turism.

Snapshot 2014-10-08 12-47-04

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 87 =