ORADEA FARA GAZE

Gaze-de-sist-ardere-okORADEA FARA GAZE…DE SIST

Azi, in şedinţa  Consiliului Local  primarul nostru va cere acordul acestuia pentru a face demersurile legale pe lângă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale în vederea excluderii teritoriului administrativ al municipiului Oradea din perimetrul de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor petroliere şi de gaze naturale.

“O mare parte a municipiului Oradea este cuprinsă în perimetrele de exploatare a resurselor de apă geotermală, zăcământ concesionat către Transgex, şi în acelaşi timp este cuprins şi în perimetrele de exploatare de tip petrolier şi gaze naturale. Întrucât aceste perimetre se suprapun şi există pericolul ca exploatarea de ţiţei să afecteze zăcământul de apă geotermală, vom cere Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale scoaterea teritoriului administrativ al municipiului Oradea din perimetrul de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor petroliere şi de gaze naturale”, a sustinut primarul Ilie Bolojan.

“Nu am dat Certificat de Urbanism pentru explorări pe teritoriul administrativ, şi aşa va rămâne. Cum ar arata un cartier oradean cu o sonda in mijloc (ca si cea din imagine, nr). Există însă riscul ca în cazul în care Oradea nu va fi scoasă din perimetrul de exploatare a ţiţeului şi gazelor naturale, una din firmele care vrea să facă prospecţiuni să ne dea în judecată şi să ne câştige”, a tinut sa sublinieze primarul Ilie Bolojan.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..despre exploratori de alt gen…Niste exploratori scotieni mergeau prin jungla. Deodata, unul din ei cade într-o groapa (capcana întinsa de bastinasi) în care se afla un leu.Începe asta sa fuga împrejurul gropii. Leul fuge dupa el. Ceilalti stau pe margine si fac pariuri. La un moment dat, unul din ei striga:

-Accelereaza, leul e chiar în spatele tau!

La care:
-Nu va îngrijorati domnilor, eu am o tura în avans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3