Oradea intră în cărți, prima operație de neurochirurgie cu un microscop de peste un sfert de milion de euro

E oficial, s-a realizat prima operatie în Bihor cu un microscopul superperformant dedicat neurochirurgiei.A costat peste 300.000 de euro şi este unicat în județul Bihor.

Vineri, 17 februarie 2017, o echipă de medici, condusă de doctorul specialist neurochirurg Alin Blaga, a efectuat prima operație cu microscopul operator dedicat neurochirurgiei, aparat de ultimă generație achiziționat recent de către Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Oradea.

Microscopul a fost produs de firma ZEISS, fiind un model Pentero 900 considerat vârf de gamă. Microscopul operator dedicat neurochirurgiei are capacitatea de a mări de până la 14 ori, față de vechea aparatură, care permitea mărirea de numai 3 ori.

“Acest aparat, achiziționat în luna ianuarie a acestui an și care a ajuns la noi pe 1 februarie, va fi folosit în 85% din intervențiile neurochirurgicale care se desfășoară în spital, fiindu-ne de foarte mare ajutor, întrucât permite lărgirea în siguranță a spectrului de noi patologii abordate. Un astfel de aparat trebuie să intre în dotarea de bază a oricărei săli de operații de neurochirurgie”, a declarat Alin Blaga, medic specialist neurochirurg la Spitalul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1