Oradea și judeţul Bihor, promovate la Târgul de Turism de la Milano

Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) a participat pentru prima oară la târgul de turism BIT Milano, în perioada 1 – 4 aprilie 2017. În acest an, judeţul Bihor, reprezentat de Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor), a fost regiunea parteneră a Ministerului Turismului în cadrul standului României. Deși necunoscută pieței din Italia, destinaţia Oradea-Băile Felix s-a bucurat de un interes extrem de mare, peste așteptările APTOR și ale reprezentantului României în Italia.

În cadrul târgului, Mihai Jurca, directorul APTOR, a susținut două prezentări ale orașului Oradea și județului Bihor, una pentru public și una pentru profesioniști (agenţii de turism şi presa de specialitate). În cazul Oradiei și Băilor Felix, cel mai interesant produs a fost cel axat pe centrele spa şi cele de tratament din Băile Felix, urmat de pachetele de tip city break. Piața din zona de nord a Italiei este mare consumatoare de noi destinații low cost, deschise de pe aeroporturile italiene.

Existența unor zboruri directe de pe aeroportul din Oradea către destinații din Nordul Italiei este piatra de temelie pe care se vor construi în viitor fluxurile turistice și fără aceste zboruri deschiderea pieței italiene era extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 63