Oradea și modernă și de interes national. Competitie directa, care pe care, Ghitza sebi sau Grasu va fi prins primul, viu. Bursa pariurilor merge pe mana bihorenilor

De ziua maghiarimii am vazut pe malul Crisului mai multi politisti decat manifestanti, daca e sa luam in calcul si blindatele prezente cu tunuri de apa.

Tot pe malul Crisului, dar mai jos, tot politia bihoreana a gasit victima feminina a unui măcel barbatesc intre un interlop local Grasu si un fost iubit a tinerei cu față de motiv conflictual intre cocalarii cu muschi si tatuaje eclipsate de lanțuri late de aur. Ucigasul, la ora scrierii acestui articol, inca se plimba ranit precum ursul prins cu laba in lada de gunoi accesorizata cu dispozitive pentru prinderea hotilor de resturi alimentare.

Undeva mai jos pe harta Romaniei, la vecinii sârbi, se zvoneste mediatic, faptul că un alt fugar, mai rafinat, tot interlop, dar cu bănuți furați de peste noua cifre, ar fi fost depistat in convorbiri cu colaboratorii sai.

Și uite așa vedem o competiție intre poliția bihoreana si cea naționala in care fiecare iși cauta șmecherul.

Evident ca la bursa pariurilor șanse mai mari ar avea-o bihorenii daca vecinii unguri ar fi mai fair ca cei sârbi. Om trai si om vedea, asta daca nu cumva interlopul bihorean care umbla prin coclauri, liber și cu un pistol, să nu cumva să mai reduca prin impuscare, nu prin moarte naturală, din populatia aflata de o parte si alta a graniței.

Cap la cap, toate puse, am avea si o concluzie a acestui pamflet trist șimautentic, Oradea a intrat in lumea moderna, care se respecta, in care medievalul a disparut, si cavalerii iubitori ai aceleiasi femei nu se mai ucid intre ei, ci pur si simplu elimina motivul discordiei.

Vorba ceea, ” ce-alegi aia ai”.

Apropo de alegeri, in fine avem si un semn bun, trendul populismului se subțiaza, olandezii, cu picioarele pe pamint, se pare, ca nu s-au dat cu populistii extemisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 5