Oradea va continua sa colaboreze pe plan cultural cu orasul Debrecen

Conform unui comunicat transmis de Primaria Oradea, luni 13 martie 2017, viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta si Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), s-au intalnit la Primaria din Debrecen cu viceprimarul Komolay Szabolcs și consilierul Papp Csaba.

Edilii au discutat despre consolidarea relatiilor de parteneriat culturale care exista intre cele doua orase, prin organizarea unor evenimente culturale comune și promovarea reciprocă a programelor organizate în Oradea, respectiv în Debrecen. In acest context, a fost adusă în discuţie, de exemplu, intenția orașului Debrecen de a deveni în anul 2023 Capitală Culturală a Europei, proiect în care se dorește și implicarea municipiului Oradea, alături de celelalte orașe maghiare din regiunea Hajdu-Bihar.

,,Am discutat cu reprezentanții Primăriei din Debrecen despre importanța relației de înfrățire dintre cele două orașe și, având în vedere faptul că suntem înfrățiţi de mai de mult de două decenii, acest eveniment trebuie sărbătorit și marcat în mod corespunzător”, a spus viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =