ORADEA VERDE

Oradea-oras-verde1Oradea „ capitala” verde

Fiind considerata anul trecut capitala  verde, Oradea vrea sa-si mentina titlul si in acest an. Primarul Ilie Bolojan intentioneaza sa amenajeze in fiecare zona a orasului un asa numit spatiu verde, care sa fie cat mai aproape de locuitorii zonelor respective.

Din declaratiile acestuia reiese ca in oras vor fi amenajate peste 20 de hectare cu noi spatii verzi; acestea includ parcuri de agrement cu plante, arbori, bambusi si flori. In acest an, dorinta primarului este de a infiinta, de asemenea inca 10 parculete de joaca pentru copii.

“ Vrem sa realizam o retea de parcuri, locuri de joaca si terenuri de sport legate intre ele prin accesuri pietonale si piste de biciclete”, declara acesta.

Parcul Salca 2

Cu toate ca, primul parc Salca situat intre malul drept al Petei si Lotus Center, nu este unul deosebit amenajat, primarul se gandeste deja la infiintarea celui de-al doilea  parc Salca, care va fi situate in vecinatatea primului.

Proiectul acestuia vizeaza ca va avea, in primul rand 3,4 hectare si va cuprinde peste 10.000 de plante: arbori , arbusti, trandafiri si bambusi. Elementul deosebit pe care il va detin acest parc va fi, cel mai mare lac artificial din oras.

In prezent, lucrarea se afla in stadiul de inceput, muncitorii din cadrul Constructorul Salard si Gardener au sfarsit de trasat aleeile si de finisat si insamantat terenul.

Pe strada Octavian Goga vor ma fi construite doua parcuri care vor cuprinde peste 3 hectare ; strada Onestilor este prevazuta si ea cu un parc de 1,5 hectare; insa de-a lungul strazii Barcaului , va fi construit un alt parc de 3,8 hectare, acesta va fi prevazut si cu o pista pentru biciclisti.

In prezent, Oradea detine 129,2 hectare de spatii verzi, iar pentru crearea de spatii noi sunt prevazute alte 24,1 hectare.

Desi aceste parcuri pomenite sunt la faza de proiect sau start, primarul isi propune, ca pana anul viitor oradenii  sa se poata bucura de noile spatii verzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 21