Orange și Bouygues au inceput discuțiile în vederea unei fuziuni

_87485796_87485413Operatorii francezi de telecomunicatii Orange și Bouygues au confirmat marti că poarta discuții in vederea unei fuziuni. În declarații separate, Orange a anuntat că discuțiile au fost “preliminare” în timp ce Bouygues a spus că “nu au fost luate decizii”. În cazul în care se va ajunge la un acord, numărul de operatori de telecomunicații franceze se va reduce de la patru la trei.

Noul grup format ar avea o cotă de aproape 50% din piața franceză a telefonie mobilă și fixă. Ca urmare, orice acord va trebuie probabil să fie examinat de către autoritățile din domeniul concurenței, atât pe piața internă cât și din Europa.

Ministrul Economiei franceze, Emmanuel Macron s-a opus unei oferte anterioare din partea grupului european de telecomunicații Altice care a dorit să fuzioneze cu Bouygues, spunând în iunie, că este riscantă crearea unui operator francez, care a fost “prea mare pentru a eșua”. Dar a mai spus că nu se va opune, în principiu, unei viitoare fuziuni în acest sector.

Rapoartele ziarului francez au sugerat că acordul ar putea fi în valoare de 10 miliarde de euro într-o combinație de numerar și acțiuni.

http://www.bbc.com/news/business-35230852

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 22