Orase subacvatice, mancare scoasa la imprimanta 3D si holograma, in circa 100 de ani

simizu-3

In doar 100 de ani vom avea parte de orase subacvatice, dar si de case realizate cu ajutorul imprimantei 3D, precum si de alimente ce pot fi “descarcate” de pe Internet.

Acestea sunt doar cateva dintre previziunile incluse in raportul SmartThings Future Living Report, comandat de firma SmartThings, detinuta de sud-coreenii de la Samsung, informeaza The Independent.

Documentul a fost realizat de un grup de academicieni, printre care se numara arhitecti, specialisti in urbanism, dar si lectori ai Universitatii din Westminster.

Ei sustin ca in urmatorul secol vor fi create asa-numitele “orase-bula”, care le vor permite oamenilor sa traiasca in adancurile marilor si oceanelor. De asemenea, raportul mai arata ca dronele vor fi folosite cu regularitate pentru deplasare.

“Traiul de-acum nu se compara cu cea din urma cu o suta de ani. Internetul a revolutionat modul in care comunicam, invatam si cum ne controlam vietile. Mai mult, acum 10 ani, tehnologii precum dispozitivele inteligente pareau ceva de neconceput. Cu toate acestea, iata ca acum putem face aproape orice cu ajutorul telefonului. In urmatorul secol vom avea parte de alte schimbari sistemice in modul in care traim si interactionam cu tot ceea ce ne inconjoara”, a explicat Maggie Aderin-Pocock, unul dintre specialistii care au participat la realizarea raportului.

De asemenea, daca previziunile din SmartThings Future Living Report se vor adeveri, nu doar ca vom avea case printate 3D, ci si mancarea o vom realiza prin aceeasi metoda.

Mai exact, vom descarca de pe Internet reteta, iar imprimanta tridimensionala va face treaba in locul nostru. In ceea ce priveste locul de munca, se pare ca vom mai fi nevoiti sa ne deplasam personal pentru a ne intalni cu cineva, avand in vedere ca hologramele se vor descurca de minune in aceasta zona.

Specialistii au mai inclus in raport si faptul ca in urmatorul secol va avea loc colonizarea planetei Marte si a Lunii, astfel ca vom putea calatori acolo cu rachetele ca si cand am merge cu autobuzul in prezent.

Locuintele vor deveni inteligente, iar peretii din ecrane LCD se vor schimba in functie de starea locatarului, asa ca nu va mai fi nevoie sa redecoram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4