Orbirea lui Tudose, sau cum se vede de’afară mai bine răul dinlăuntrul României

Tare greu trebuie să-i fie lui Tudose ca să vada ce vede o lume întreagă în fățărnicia guvernantilor/avocati ai lui Dragnea de a schimba legile justiției după chipul și asemănarea conducătorului iubit.

Dacă și Departamentul de Stat al SUA indeamna Parlamentul României sa renunte la modificarea legilor justitiei, care “afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara”atunci totuși poate că ar trebui să meargă cu toții acasă. Precum bancul cu bețivul care  nu recunoaște ca e beat decât daca îi spun mai mulți, nu unul.

Ei bine a trebuit sa trăim ca să vedem și așa ceva: Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul institutiei o declaratie oficiala prin care indeamna Romania sa renunte la modificarea legilor justitiei, care, atrag atentia oficialii americani, “afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara si slabesc statul de drept”.

“Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere modificari legislative care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar putea slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice, protejate de interventia politica. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, se arata in comunicatul Departamentului de Stat american, transmis de Heather Nauert, purtator de cuvant al institutiei.

Si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a afirmat, luni, intr-un interviu pentru ziarul Express de Banat, referitor la modificarea legilor justitiei, ca “Urmarim indeaproape evolutia si asteptam sa vedem ce modificari vor aparea in Parlament si care va fi forma finala rezultata din Comisiei. Avem ingrijorari foarte serioase, cel putin cu privire la propunerile initiale ale ministrului Justitiei.”

Hans Klemm a adaugat ca “Motivul ingrijorarii noastre e ca in ultimii aproximativ 15 ani Romania a dus o lupta tot mai credibila impotriva coruptiei de nivel inalt si mediu. A creat independenta judiciara, a creat institutii care se ocupa de descoperirea infractiunilor si a coruptiei, ma refer in principal la DNA. Cand ne uitam la intreaga regiune, SUA cred ca Romania e tara cu cea mai credibila lupta anticoruptie, desigur se mai pot face multe lucruri in ce priveste preventia si educatia, dar Romania are rezultate exceptionale in privinta pedepsirii celor care fura din banii publici.”

Poate câ ar trebui să explicăm dragilor noștri schimbători și râzgânditori de-o noapte ce e aia corupție, poate o confundă cu dulceața nu cu excrementele “proaspete”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 63