ORGAN REGENERAT

  • lab-mouseA fost regenerat pentru prima data,un organ viu

Pentru prima data, intr-un experiment realizat pe un soarece batran, a fost reconstruit un organ viu.

Expertii de la Universitatea din Edinburgh au reconstruit timusul unui soarece prin reactivarea unui  mecanism natural, care se inchide cu varsta, pentru a regenera organe .

Timusul este un organ aflat  lângă inimă. El  produce celulele imune critice, dar se micsoreaza cu timpul, în cele din urma degenerandu-se in tesut gras.  Rezultatul acestuia scazand, persoanele  în vârstă devin mult mai sensibile la infectii, cum ar fi gripa .

Oamenii de stiinta cred ca cercetarile  lor  au  potentialul de a duce la infiintarea de noi terapii pentru persoanele cu sisteme imunitare deteriorate și condiții genetice care afectează organul .

 

Publicat în revista de dezvoltare,  cu ajutorul experimentului cercetatorii au vizat proteine ​​FOXN1 , care sunt produse  de celulele timusului . Această proteină ajută la controlul modul in care genele importante functioneaza; iar prin creșterea nivelului de FOXN1 , cercetatorii au reusit sa obtina  celule similare cu celulele stem pentru a reconstrui organe .

După ce timusul a fost restaurat, sistemul a inceput sa produca  multe celule T , care lupta impotriva infectiei .Cu toate acestea, cercetatorii nu stiu inca, daca sistemul imunitar al soarecelui a fost imbunatatit.

 

Cercetatorii spun ca vor sustine numeroase teste pentru stapanirea tratamentului, inainte ca acesta sa fie aplicat oamenilor; de asemenea, cred ca experimentul lor ar putea conduce la tratamente pentru persoanele care sufera de sindromul DiGeroge , ceea ce face ca timusul  să nu se dezvolte în mod corespunzător .

 

http://www.ibtimes.co.uk/old-mice-get-new-lease-life-worlds-first-regenerated-living-organ-1444069

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 75