Orice Tesla din lume ar putea să își ia setările pentru șofer direct din cloud

Elon Musk a răspuns pe Twitter unei serii de cerințe din partea utilizatorilor, care au cerut să fie introduse noi funcționalități sau caracteristici pentru vehiculele Tesla, de la trapă care se închide singură când detectează ploaia, la o funcție de intrare/ieșire facilă pentru Model S, Model X și Model 3. Elon Musk a fost de acord să introducă aceste două funcționalități cu ocazia următorului software update efectuat over-the-air.

Cu toate acestea, ultimul tweet merge dincolo de a confirma o funcționalitate pentru un singur vehicul. De fapt, Tesla urmărește să își dezvolte expertizele în domeniul colectării de date, pentru a crea un profil al șoferului cu sediul în cloud, care poate fi accesat din oricare Tesla din lume.

Toate informațiile și setările vor fi mutate în cloud sau server, astfel că dacă vei conduce un Tesla oriunde în lume, acesta se va ajusta automat după tine, ar fi răspuns Musk pe Twitter. Abilitatea de a stoca setările unui șofer Tesla în cloud este similară cu opțiunea de salvare a parolei oferită de browserele web. Google și Apple au popularizat această funcționalitate convenabilă permițând utilizatorilor de browsere Chrome sau Safari să își partajeze paginile salvate, parolele și istoria de navigare între diferite browsere, indiferent de computerul de pe care sunt accesate. Tesla caută să facă același lucru, permițând șoferilor să partajeze setările pentru scaun, oglinzi, volan și multe altele, precum și să le acceseze din orice vehicul ce face parte din flota Tesla. Este posibil ca această funcționalitate să fie extinsă și la nivel de pasageri, în special pentru că, compania urmărește să își extindă capabilitățile de rulare autonomă.

De asemenea, achiziția modului pentru rulare autonomă va permite oricărui proprietar adăugarea mașinii sale în flota de automobile Tesla, doar apăsând un buton pe aplicație Tesla de pe smartphone, iar automobilul va genera venituri conducând autonom pentru a deservi alte persoane. Aceste venituri pot să se ridice până la pragul în care acoperă chiria sau rata lunară de leasing. Acest lucru ar reduce semnificativ costul real al deținerii unui vehicul Tesla, până în punctul în care aproape oricine și-ar putea permite un astfel de vehicul.

http://www.teslarati.com/tesla-drivers-settings-cloud-based-storage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1