Original, “prima masina” si “prima benzina”, amandoua cu plata in rate

DSC9253_TIFF

Original, “prima masina” si “prima benzina”, amandoua cu plata in rate

In ciclul specific originalului romanesc, de cateva ore deja vorbim de doua “prima” o gura de salvare pentru dealerii auto.

“PRIMA MASINA”

Noul program „Prima maşină“ asupra cărora au căzut de acord principalii jucători din auto şi autoturităţile din cadrul Ministerului Economiei, are erioada de creditare de până la şapte ani şi un avans cu­prins între 5 şi 7% din valoarea autoturismului nou, primele criterii de selecţie ale programului. Preţul maxim al maşinilor noi ce vor fi acceptate spre achiziţie în noul program va fie de 45.000 de lei fără TVA, fie de 50.000 de lei fără TVA, potrivit surselor citate. Diferenţa de 5.000 de lei este una importantă în special pentru importatori, care în general comercializează maşini mai scumpe decât cele vândute de Dacia. Astfel, dacă pragul ră­mâne la 10.000 de euro fără TVA (12.400 de euro cu TVA), în pro­gram pot intra toate mo­dele Dacia, in­clusiv cele pro­duse în Ma­roc, nu se înca­drează Ford B-Max, pro­dus de americani la Craiova.

Dacă pragul ar fi de 50.000 de lei fără TVA sau circa 13.700 de euro cu TVA, atunci ar putea intra inclusiv B-Max cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, de asemenea pro­dus în România. Acest model este comer­cializat în programul Rabla cu suma de 11.200 de euro cu TVA şi primă de casare incluse, ceea ce înseamnă că fără prima de casare de 1.500 de euro, maşina ar costa 12.700 de euro. Al doilea punct la care încă se discută între jucătorii din auto şi autorităţi reprezintă vârsta celor ce se vor putea încadra în program. În discuţie sunt cei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dar pragul superior se poate extinde până la 50 de ani.

“PRIMA BENZINA”

Benzinările OMV, şi-au anunţat clienţii, in cursul zilei de azi, că până pe 20 septembrie cumpărăturile din staţiile de distribuţie sub acest brand pot fi plătite şi în rate prin intermediul unui parteneriat cu Credit Europe Bank. Plata se poate realiza în două rate fără dobândă si aceasta pentru ca in Austria motorina e mai ieftina ca in Romania,confirmat de transportatorii romani, care după măsura introducerii taxei de 7 cenţi pe litru, au anunţat că vor evita să-şi mai facă plinul în România

Potrivit datelor publicate de Oil Bulletin, România are al nouălea cel mai scump litru de motorină din Uniunea Europeană, (1,412 euro pe litru) piaţa locală depăşind ţări cu puteri de cumpărare net superioare cum ar fi Germania, Belgia, Austria, Franţa sau Luxemburg. În cazul benzinei, datele din ultimul raport Oil Bulletin, din data de 04.08.2014, arată că un litru cumpărat din România (1,402 euro pe litru) este mai scump decât unul din Austria sau Polonia.

——————————————————————————————————————————————-

regular_smile…………salvatorul cu, sau fara combustibil……

Suna cineva la usa unui apartament. Un tip deschide si vede o doamna nervoasa care intreaba:

– Dumneata ai salvat ieri un baiat pe lac de la inec?

– Da, eu …

– Si sapca lui unde e?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5