Osborne consideră Brexit ca fiind îngrozitor

RTX2A89Y

Faptul că ministrul de finanțe britanic ne avertizează cu privire la acest lucru, nu este deloc surprinzător. Pentru că, consecințele prezentate de George Osborne sunt exact cele posibile în cazul unui Brexit.

Ministrul britanic de finanțe, George Osborne, avertizează toți cetățenii țării cu privire la o despărțire de Uniunea Europeană, pentru că acest lucru va crea o lipsă acută de conjunctură. Poporul britanic trebuie să se întrebe dacă este capabil să facă față unei recesiuni, spune Osborne.

O decizie pentru o astfel de despărțire va aduce aproape sigur o lipsă de creștere economică pe plan intern, spune Osborne citând concluziile unui studiu realizat de ministerul său. Un vot favorabil pentru o astfel de despărțire va cauza aproape sigur un șoc imediat și violent pentru economia britanică.

Ministrul de finanțe are două scenarii pentru urmările pe termen scurt ale unui Brexit. În cazul unui șoc doar moderat, preformanța economică în cazul unei ieșiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană va fi cu 3,6% mai slabă decât în cazul menținerii calității de membru. În același timp inflația va crește puternic.

În cel mai rău caz însă, șocul va fi unul puternic, iar acest lucru ar putea reduce produsul intern brut al țării chiar cu șase procente. Consecințe agravante vor fi simțite și de proprietarii de imobiliare, spune Osborne. Valoarea caselor va scădea cu 10-18%. Pentru cumpărători creditele cu ipotecă vor deveni instant mai scumpe și vor fi mult mai greu de obținut.

Partizanii retragerii din Uniunea Europeană acuză guvernul britanic că nu prezintă o imagine reală a consecințelor. Acest document al ministerului britanic de finanțe nu este o evaluare reală, ci doar o perspectivă esimativă asupra viitorului, spune Duncan Smith, un fost ministru în cadrul cabinetului lui David Cameron.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osborne-findet-Brexit-schrecklich-article17755706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =