OSCAR 2017 Jimmy Kimmel dă tonul criticilor la adresa lui Donald Trump, dar nu-i cruță nici pe actori

Prezentatorul galei Oscarurilor din acest an, Jimmy Kimmel, a început ceremonia cu un discurs cu aluzii politice clare și a profitat de moment pentru a obține aplauze în picioare pentru Meryl Streep, despre care Donald Trump a spus recent că este o actriță “supraevaluată”, relatează AFP și Reuters.

“Această emisiune este privită în peste 225 de țări din lume care în prezent ne detestă”, a spus prezentatorul, aluzie la politica antiimigrație a președintelui Donald Trump.

Iranianul Asghar Farhadi, regizorul “The Salesman”, o coproducție franco-iraniană aflată în cursa pentru cel mai bun film străin, boicotează ceremonia pentru a protesta împotriva decretului lui Trump privind interdicția de călătorie pentru șapte țări predominant musulmane, printre care și a sa.

Jimmy Kimmel a încurajat spectatorii la unitate în contextul climatului politic actual tensionat. “Dacă toată lumea ar putea să-și ia un minut pentru a suna o persoană cu care este în dezacord, cineva pe care apreciați pentru a avea o conversație pozitivă și respectuoasă, (…) îi vom readuce Americii grandoarea”‘

Într-o altă aluzie la locatarul de la Casa Albă, foarte pornit pe presă, gazda ceremoniei a mai spus: “Nu avem nicio toleranță pentru știrile false. Bronzul fals îl adorăm, dar nu și știrile false”.

Referitor la Isabelle Huppert, una dintre favoritele la statueta pentru cea mai bună actriță pentru rolul din “Elle”, el a glumit: “Nu v-am văzut filmul, dar l-am adorat. Suntem fericiți că agenția de securitate națională v-a lăsat să intrați.”

El a glumit și pe seama lui Matt Damon, căruia i-a mulțumit că a ales să nu joace în “Manchester by the Sea”, nominalizat la mai multe Oscaruri, și că a ales în schimb producția “The Great Wall”, care a avut încasări sub așteptări.


Meryl Streep, în vârstă de 67 de ani, a avut parte de aplauze în picioare din partea audienței la Oscar, când Kimmel a reamintit că Trump a numit-o pe actriță “supraevalută”, după ce l-a criticat la ceremonia decernare a Globurilor de Aur din ianuarie.

“Meryl Streep a apărut în peste 50 de filme în cursul carierei lipsite de strălucire”, a glumit Kimmel, în timp ce tripla câștigătoare a premiului Oscar râdea pe scaunul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20