OSORHEI,CHINA,SOMAJ

RENEWABLE 01OSORHEI „BUSINESS ENERGY”

Dezvoltarea unor centre de servicii în domeniul energiilor regenerabile în județele Hajdu-Bihar și Bihor , finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 este obiectivul unui proiect transfrontalier de cca1,7 mil euro, in care  partenerii sunt Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oșorhei,FEDERATIA PATRONILOR BIHOR, Primăria oraşului Téglás (LP) și Asociația pentru afaceri și forță de muncă din Hajdú-Bihar.

Scopul  proiectului este promovarea energiilor regenerabile și dezvoltarea sectoarelor economice adiacente prin construirea a două Centre de servicii în domeniul tehnologiilor energiilor regenerabile denumite „BIO – REN”, în Téglás și Oșorhei. De asemenea Centrul BIO – REN din Oșorhei e destinat conferințelor, seminariilor, workshop-urilor, prezentărilor, târgurilor și expozițiilor pe teme legate de tehnologii regenerabile.Clădirea va avea la parter o expoziţie permanentă de tehnologii verzi iar pe etaje sunt prevăzute birouri, grupuri sanitare și o sală de conferințe cu 62 de locuri, o sală de workshop.Managerul de proiect, Florin Balint, din partea Federatiei Patronilor Bihor, a precizat că imobilul este autonom din punct de vedere al consumului de energie datorita panourilor fotovoltaice care îi asigură necesarul de curent electric.

 

 OPORTUNITATI DE AFACERI -AMBASADORUL ROMANIEI IN CHINA VINE LA ORADEA
                                  Dupa atatia chinezi oficiali care ne-au vizitat tarisoara  cu cateva zile in urma, CCIB ORADEA ne invita la o oportunitatea reala de afaceri cu CHINA gratie vizitei ambasadorului ROMANIEI in China.Aveti in continuare textul oficial al invitatiei.
                                 “Camera de Comerţ si Industrie Bihor vă invită să participaţi la întâlnirea  din data de  09 Decembrie 2013,  ora 16,00, prilejuită de vizita D-lui  Doru Romulus Costea, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al României în Republica Populară Chineză.Întâlnirea va avea loc la sediul CCI Bihor şi va avea ca tematică dezvoltarea de schimburi comerciale sau parteneriate cu mediul de afaceri din China.În măsura în care acest  eveniment este de interes pentru Dvs.  şi doriţi să stabiliţi  parteneriate cu  firme din China vă rugăm sa confirmaţi participarea la acest eveniment,  până la data de 5 Decembrie 2013, la nr. de telefon 0359-414.557, e-mail secretariat@ccibh.ro .
TRANSHUMANTA SOMERILOR
                               Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor transmite  şomerilor că primesc bani dacă îsi cauta loc de muncă în altă localitate decât cea de domiciliu.Bekesi Csaba, noul director AJOFM spune ca primesc câte 1.000 de lei şomerii care se angajează la o distanţă de cel puţin 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, respectiv câte 3.500 de lei cei care îşi şi schimbă domiciliul în noua localite.Cu acelasi prilej  AJOFM Bihor ne aminteşte noua angajatorilor şi persoanelor juridice că toate creanţele fiscale care sunt scadente la data de 25 decembrie trebuie declarate până cel târziu la data de 20 decembrie.
smiley-face
………..oportunitatile de afaceri  trebuie foarte bine analizate,……
Bula avea o colega de birou buna in draci, dar din pacate nedisponibila. O sorbea din priviri in fiecare zi si crapa de necaz ca nu-i poate face nimic.Intr-o zi ajunge atat de frustrat incat se duce direct la ea si ii spune deschis infata:
– Esti o femeie superba si imi doresc foarte mult sa te am macar o data. Uite, daca ma lasi o singura data sa ti-o pun, iti dau 500 de euro.
Tipa refuza fara sa stea pe ganduri.
Bula insista, explicandu-i ca totul se va termina repede:
– Eu stau in spatele tau, arunc banii pe podea, tu te apleci sa-i iei si pana i-ai ridicat eu am si terminat treaba.
Tipa sta si se gandeste o secunda, dupa care spune ca trebuie sa se consulte cu prietenul ei si il suna. Prietenul ei cand aude despre ce e vorba- ii sticlesc ochii si-i
vine o idee:
– Cere-i 1000 EURO si ridica rapid banii de jos, asa nu va avea timp nici macar sa-si dea pantalonii jos.
Gagica e de acord si accepta propunerea.Dupa vreo jumatate de ora prietenul ei incepe sa-si faca griji nemaiprimind nici o veste si la un moment dat o suna el s-o intrebe ce s-a intamplat. Tipa raspunde gafaind si, printre gemete, ii spune:
-Nemernicul a folosit monede….

Morala:
O propunere de afaceri trebuie analizata intotdeauna in profunzime inainte de a bate palma si de a te trezi …….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 66