Osram înlătură 7800 de locuri de muncă

3jz05108

Osram înlătură 7800 de locuri de muncă
Reorganizarea grupului Osram progresează. Primele rezultate pozitive se văd deja. Cu toate acestea, fosta filială Siemens reduce mii de locuri de muncă.

Producătorul de articole de iluminat, Osram, face din nou sacrificii la capitolul locuri de muncă și reduce aproape 8000 de locuri de muncă. Din cauza unei scăderi în afacerile cu lămpile cu economisire de energie și lămpile fluorescente, compania intenționează să taie 7800 de posturi din care 1700 doar în Germania după cum a anunțat fosta filială Siemens. Reducerile de locuri de muncă ar trebui să înceapă în toamnă și să fie finalizată până în septembrie 2017. Costurile s-au ridicat pentru Osram la aproximativ 450 de milioane de euro.

Având în vedere reducerile de locuri de muncă, costurile vor fi comasate permanent cu aproximativ 260 de milioane de euro până la sfârșitul anului fiscal 2017. Afectate sunt în plus față de sediile din Munchen, Germania și cele din Augsburg, Berlin sau Eichstätt.

Decizia a fost precedată de o întâlnire a consiliului director. Potrivit insiderilor, reprezentanții lucrătorilor ar fi contribuit planurilor printr-o rezistență puternică, după cum a dezvăluit președintele consiliului Peter Bauer. CEO-ul Wolfgang Dehen, al cărui contract expiră în 2016 ar putea preda povara reconstrucției companiei.

Aceasta nu este prima dată când Osram reduce locuri de muncă, datorită programului de restructurare în desfășurare din toamna anului trecut, 8700 de locuri de muncă vor fi pierdute, din care peste 1500 doar în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osram-streicht-7800-Stellen-article13331346.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =