Osram își confirmă prognoza

IMG_1348

Directorul Osram se uită mulțumit la trimestrul precedent. Vânzările au crescut puternic în cele trei luni de până la finalul lui decembrie. Vânzarea diviziei de becuri către chinezi va fi procesată rapid de către acționarii Siemens.

Concernul producător de obiecte de iluminat – Osram – începe noul an cu un vânt prielnic. Vânzările au crescut în trimestrul trecut până la suma de 991 milioane de euro, anunță compania de la München. Asta corespunde unei creșteri de peste cinci procente, după ajustare chiar opt procente.

Toate segmentele au crescut. O cerere semnificativ mai mare s-a înregistrat pentru semiconductorii optici, care sunt utilizați în telefoane inteligente și obiecte de iluminare auto. Cererea pentru produsele companiei este persistentă și puternică, spune directorul executiv, Olaf Berlien.

Profitul operațional (Ebitda ajustat) a crescut cu aproape cinci procente la 179 de milioane de euro, randamentele s-au ridicat la 18,0% și astfel se situează cu doar 0,2% sub nivelul aceleiași perioade din anul precedent. Pentru anul comercial 2017 directorul Osram, Berlien, a confirmat perspectiva de a atinge o marjă ajustată de cel puțin 16%, iar vânzările să crească în continuare cu 5-7%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osram-bekraeftigt-die-Prognose-article19692611.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 8