Osram trebuie să crească sau va muri, acoperișul trebuie să fie reparat atâta vreme cât soarele încă mai strălucește…

60390928

Osram câștigă bani frumoși cu producția de cipuri, leduri și lumini pentru industria auto sau pentru evenimente. Dar pentru a supraviețui pe termen lung, concernul trebuie să cucerească noi domenii de afacere și să investească puternic în Asia. Asta bucură muncitorii din Germania.

Imediat ce șeful Osram, Olaf Berlien, și-a prezentat planurile sale pentru viitorul concernului, cursul acțiunilor a scăzut cu o treime. Un miliard de euro pentru o nouă fabrică de LED-uri este prea riscant și prea scump pentru mulți acționari. Dar conducerea și reprezentanții angajaților se arată neafectați. Purtător de cuvânt pentru consiliul de supraveghere dar și pentru IG-Metall, Michael Knuth, spune că acest pas trebuie făcut sau putem vorbi despre desființarea companiei Osram.

Afacerile tradiționale cu lămpi se reduc, înregistrează pierderi și ar trebui vândute până vara viitoare pentru câteva sute de milioane de euro, pe lângă progresul tehnic, în principal concurența extrem de ieftină din Asia deranjează afacerile. Chiar și rivalul european Philipps a ordonat o restructurare radicală.

Banii câștigați astăzi de Osram vin din producția de LED-uri pentru industria auto sau sisteme de iluminat pentru evenimente și concerte.

Osram este pe locul doi în lume la producția de dispozitive optoelectronice de tip LED, divizia este extrem de profitabilă, iar în cazul luminilor auto Osram este chiar lider de piață la nivel mondial. Așa că, de ce s-ar schimba ceva?

Pentru că piața în aceste nișe crește doar lent, iar concurența pune presiune, explică șeful diviziei, Aldo Kamper, la o reuniune a conducerii fabricii la Regensburg. Acoperișul trebuie să fie reparat atâta vreme cât soarele încă mai strălucește…

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Osram-muss-wachsen-oder-sterben-article16526856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =