OTTO ONLINE

  • 2-format23Otto și comerțul online

Otto-Versand a devenit anul trecut un important retailer online. Anul trecut vânzările din online au trecut de 6 miliarde de euro. Veniturile au rămas stabile dar au fost reduse de un euro puternic.

 

Otto câștigă acum 2 din fiecare 3 euro pe internet. În ultimul an fiscal, care s-a încheiat în luna februarie veniturile din online au crescut, potrivit cifrelor preliminare, cu 400 de milioane de euro, sau 7,6%, până la 6 miliarde de euro. Iar această cifră corespunde unei ponderi de 61% din vânzările totale ale grupului. Anul trecut această pondere a fost de 57%.

 

Cu toate acestea, o monedă euro puternică a încetinit vizibil creșterea. Prin urmare, cifra de afaceri netă a urcat anul trecut cu doar 1,8%, la 12 miliarde de euro, a declarat directorul executiv Hans-Otto Schrader. În Rusia, spre exemplu vânzările au crescut cu 9 procente, dar după conversia la euro a rămas o creștere infimă de doar 0,4%. Iar în Statele Unite filiala Crate% Barrel a avut venituri mai mici cu 8,3% după ce acestea au fost convertite la moneda euro.

 

Magazinele din Germania au înregistrat, potrivit datelor oferite de director, o creștere de 4,6%, o creștere deosebit de bună, până la 7 miliarde de euro. Profitul operațional s-a situat în jurul sumei de 388 milioane de euro. Compania Otto va reveni cu cifrele exacte, după finalizarea bilanțurilor.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/otto-versandhaus-konzern-steigert-umsaetze-im-online-handel-stark-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 10