PACATE DE MANAGER

Businessman yelling at coworkerCele 7 păcate ale managementului

 Cele 7 păcate capitale ale managementului – cele mai distructive, nejustificate acţiuni pe care unii manageri le fac:

1.Angajează oameni slabi. Manageri fac această greşeală fie pentru că nu le pasă, fie pentru că le este frică să coordoneze oameni care pot fi mai buni ca ei.

2. Nu îşi asumă greşelile. Unii manageri nu pot să recunoscă când greşesc şi să îşi asume consecinţele. Acestă atitudine va fi copiată şi de angajaţi, astfel încât nimeni nu îşi asumă nimic, cu toţii sunt preocupaţi să iasă cu imaginea neatinsă, iar problemele rămân nerezolvate.

3. Doar ei au voie să iasă în evidenţă. Unii manageri nu acceptă ca altcineva înafară de ei să aibă succes. Mulţi fac greşeala de a-şi asuma meritele angajaţilor.

4. Sunt răi gratuit.

5. Sunt lacomi. Aceşti oameni doresc ca toată lumea să le raporteze lor, toată lumea să se simtă intimidată şi să fie mereu de acord cu părerile lor.

6. Nu ascultă. A nu ascultă oamenii care vorbesc, pe lângă faptul că este nepoliticos, nu vei fi la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul tău şi cu afacerea ta.

7. Vor ca angajaţilor să le fie frică de ei. Aceşti manageri probabil vor ajunge unde îşi propun, dar angajaţii de calitate vor pleca din firmă cât de repede vor putea. Când angajaţii nu se simt bine la locul de muncă, ei nu vor veni niciodată cu idei noi de a îmbunătăţi afacerea.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 27