Pădurile germane duc lipsă de diversitate

Se cunosc la nivel mondial peste 60.000 de specii de copaci. În Germania situația este foarte clară și lipsită de varietate. Dar acest lucru este benefic pentru pădurile germane.

Mesteacăn, fag, stejar, brad, molid, paltin, frasin, arin, pin: cei mai mulți oameni din Germania pot să numească foarte rapid o listă a tuturor copacilor care se pot întâlni în țară. Această listă nu este deosebit de lungă, numărul speciilor de copaci care cresc în Germania fiind cu mult sub 100. Este uimitor de mic în comparație cu numărul de specii care cresc pe planeta noastră.

La câteva săptămâni înainte de Ziua Copacului pe 25 aprilie Organizația Botanic Gardens Conservation International (BGCI) a prezentat o bază de date online cu toate speciile de copaci cunoscute în lume, denumită: “GlobalTreeSearch”. Există la nivel mondiale 60.065 de specii diferite de copaci, care sunt prezente în special în Brazilia, Columbia sau Indonezia.

În Germania, potrivit datelor existente la Institutul Thünen pentru Ecosisteme Forestiere din localitatea Eberswalde, Brandenburg există maxim 60 de specii diferite. Pentru conducătorul institutului, Andreas Bolte, un copac este o plantă lemnoasă cu o înălțime mai mare de cinci metri și formează un corp individual.

Diferite organizații lucrează cu definiții diferite pentru copac. Asociația de Protejare a Pădurilor Germane (SDW) vorbește despre 77 de specii diferite în Germania. Christoph Rullmann, spune că numărătoarea este una proaspătă. În Germania se regăsesc în prezent doar 0,1-0,13% din toate speciile din lume, mai constată acesta. Cele patru specii principale prezente în Germania sunt molid, pin, fag și stejar.

http://www.n-tv.de/wissen/Deutscher-Wald-beherbergt-keine-Vielfalt-article19803041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 69 =