PAGUBE MICI

  • HochwasserPagube mai puține la germani datorate dezastrelor naturale

2013 a fost un an de dezastre naturale severe chiar și în Germania. Să ne aducem aminte doar de inundațiile masive din Germania din vara anului trecut. Cu toate acestea, Munchen RE a raportat în mod semnificativ mai puține pagube decât în anul precedent. Acest lucru este confirmat de cel mai mare reasigurator al lumii, iar măsurile de precauție au sporit.

Catastrofele naturale au provocat mai multe pagube în 2013 decât în anul precedent. Valoarea totală a daunelor s-a ridicat anul trecut la 125 de miliarde USD, conform anunțului de marți al Munchen RE. Acestea s-au redus cu 27% față de anul 2012 și au fost cu 32% sub nivelul ultimilor 10 ani. Avertismentele și măsurile preventive au limitat consecințele în multe cazuri, a declarat Torsten Jeworrek, membru al consiliului Munchen RE.

Cu toate acestea sunt multe țări care mai au mult de investit pentru a-și putea proteja cetățenii. Un exemplu este țara în curs de dezvoltare Filipine, unde taifunul “Haiyan” a făcut orașul Tacloban una cu pământul. Atunci peste 6000 de persoane au fost ucise și milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Munchen RE estimează că taifunurile din insule și zone de coastă din Asia de sud-est vor fi întâlnite tot mai frecvent. Reasiguratorul de nivel mondial a declarat că peste 20.000 de persoane au fost ucise în 2013 într-un număr de 880 de astfel de fenomene naturale. Această cifră este cu 20% mai crescută decât în 2012, dar totodată cu 80% mai redusă decât media ultimilor 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9