Pagubele furtunii ajung la un miliard de euro

142f24fe88131af041dc141994f389c0

Cele mai recente inundații din Germania au provocat pagube de aproximativ un miliard de euro, potrivit estimărilor agenției de rating Fitch, luând în considerare creanțele față de asiguratori. Acest lucru va pune presiune pe profituri, dar nu există companii amenințate.

Asiguratorii germani vor trebui să suporte costuri ridicate după recentele furtuni și inundații. Pagubele asigurate s-ar putea ridica la fix un miliard de euro, explică agenția de rating Fitch. Pagubele asigurate asupra locuințelor ar putea fi semnificativ mai mari acum decât la ultimele inundații ce au avut loc în Germania în anul 2013.

Pagubele vor pune presiune, potrivit estimărilor experților, asupra profiturilor industriei de asigurări. În general companiile vor putea să înregistreze profit în continuare. Furtunile “Elvira” și “Frederike” au distrus la finalul lunii mai și în primele zile din iunie numeroase locuințe și automobile. Afectate au fost în special landurile din sudul Germaniei, Bayern și Baden-Württemberg.

Pentru majoritatea pagubelor vor trebui să fie achitate compensații ca urmare a sigurărilor încheiate cu Camera de Asigurări Bayern și de SV Sparkassen, care sunt reprezentate puternic în aceste regiuni, estimează Fitch. Camera de Asigurări Bayern vorbește despre cazuri sigure de compensare în valoare de 60 de milioane de euro, explică un purtător de cuvânt, în timp ce SV Sparkassen estimează de asemenea o sumă de câteva zeci de milioane de euro. Giganții industriei de asigurări, Allianz și Münchener Rück nu au emis deocamdată estimări ale pagubelor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sturmschaeden-kosten-eine-Milliarde-Euro-article17880091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =