Pâinea integrală scade riscul de cancer

6877004

Prin trendul de hrănire cu alimente slabe în carbohidrați, produsele din cereale integrale sunt considerate de mulți ca fiind alimente care îngrașă. Dar doua noi studii spun multe despre pâinea integrală și produse similare.

Consumul regulat de produse din cereale integrale reduc, se pare, în mod semnificativ riscul de a dezvolta diferite boli. Acest lucru a fost rezultat de două studii fără nici o legătură între ele. Produsele din cereale integrale reduc atât rata mortalității în general cât și mortalitatea în raport cu cele două cauze majore din prezent: bolile de inimă și cancerul. Ambele echipe au recomandat în articolele lor ca populația să se informeze mai des și cu mai mare atenție cu privire la avantajele consumului de produse din cereale integrale.

Produsele din cereale integrale conțin multe vitamine, minerale și fibre. Studiile au arătat și în trecut că astfel de alimente pot sprijini starea de sănătate a organismului și pot proteja organismul de boli cardiovasculare și de cancer de colon. Într-o nouă lucrare, echipa condusă de Qi Sun de la Harvard University a adunat și evaluat 12 studii din SUA, Marea Britanie și Scandinavia, care au fost efectuate între anii 1970 și 2010, la acestea luând parte circa 768.000 de oameni. În total au decedat în perioadele cercetate circa 98.000 de oameni, din care 26.000 de boli cardiovasculare și 37.500 din cauza cancerului.

Cei însă care au consumat zilnic minim 48 de grame de produse din cereale integrale, ce corespunde la trei porții a câte 16 grame, au avut în comparație cu cei care nu au consumat asemenea alimente, o rată a mortalității cu 20% mai scăzută. Riscul de a muri datorită unei boli cardiovasculare a fost de asemenea cu 25% mai scăzut, iar probabilitatea unei morți provocate de cancer a fost cu 14% mai redusă, după cum raportează cercetătorii în revista de specialitate “Circulation”.

În al doilea studiu de specialitate un grup din jurul cercetătorului Dagfinn Aune de la Imperial College din Londra a efectuat 45 de cercetări. În acest studiu, consumul zilnic de 90 de grame de produse din cereale integrale, deci trei porții a câte 30 de grame, a scăzut mortalitatea în comparație cu cei ce nu au consumat cu 17%. Rata mortalității datorată bolilor cardiovasculare a scăzut cu 22%, iar cea datorată cancerului cu 15%. Analizele ulterioare au arătat că produsele din cereale integrale reduc de asemenea riscul bolilor respiratorii sau infecțioase sau chiar riscul apariției diabetului și numărul deceselor datorate acestuia, raportează echipa în British Medical Journal.

http://www.n-tv.de/wissen/Vollkornbrot-senkt-Krebsrisiko-article17975126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8