Până în 2050 o arie din padurea tropicală de mărimea Indiei va fi tăiată

deforestation

Până în 2050 o arie din padurea tropicală de mărimea Indiei va fi tăiată

O arie din pădurea tropicală, de dimensiunea India va fi tăiată până în 2050 ca urmare a defrişărilor, în prezent pierderea este mai cumplită decat se credea anterior. Un raport al Centrului pentru Dezvoltare Globala (CGD) a constatat că 289 milioane de hectare vor fi tăiate în următorii 35 de ani.

Oamenii de ştiinţă Iona Busch și Jens Engelmann, au mai constatat că omenirea va arde o șesime din bugetul de carbon rămas până în 2050. Cercetatorii au folosit imagini din satelit pentru a analiza pădurile tropicale in mai mult de 100 de țări. Folosind un model al emisiilor proiectate, rezultatele au aratat că emisiile cauzate de defrișări vor urca constant între 2020 și 2040, după care vor creşte accelerat.

Potrivit studiului, pentru a se evita acest lucru trebuie pus un preţ asupra acestor emisii de gaze de carbon. Studiul a mai constatat că salavarea de la defrisare a pădurilor tropicale are un preţ mic şi este o opţiune considerabila pentru atenuarea schimbărilor climatice, iar emisiile care pot fi evitate prin reducerea defrișărilor vor crește, mai degrabă decât vor scădea în următoarele decenii.

http://www.ibtimes.co.uk/deforestation-area-tropical-forest-size-india-be-cleared-by-2050-1516954

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 80 =