Panamera primește energie electrică

Porsche își extinde ratingul de înaltă performanță “Turbo S”. Inscripția “e-hybrid” împodobește deja flancurile celei mai rapide limuzine Panamera. Electrotehnica face ca modelul de top să fie mai agresiv, mai economic dar și mai costisitor.

Până acum lumea Porsche era foarte transparentă, dar acum vor sosi modificări ale ierarhiei de modele. Pentru o sumă de cel puțin 185.736 de euro seria Panamera va primi indicativul “Turbo S” și o propulsie parțial electrică. Pachetul electric de 382 de volți este ceva pentru entuziaști, care se vor grăbi să îl aibe: sprintul standard până la 100 km/h va dura circa 3,4 secunde, viteza maximă fiind de 310 kilometri. Pentru directorul de producție al seriei, Dr. Gernot Döllner, mașina este “debutul într-o nouă strategie” a Porsche.

Efortul pentru a obține un sprint cu 0,2 secunde mai rapid decât fostul Panamera Turbo S este imens. Motorul V8 bi-turbo, care beneficiază deja de o putere de 550 de cai putere nu doar că a fost aerisit, el primește de acum suportul unui motor electric sincron permanent cu o putere de 100 kW, de unde reiese o putere totală a bolidului de 680 cai putere. Performanța impresionantă este o față a medaliei, greutate imensă este celaltă. Bateriile suplimentare cu litiu-ion, agregatul suplimentar și echipamentele de control cântăresc împreună fix 300 de kilograme. Doar acumulatorii cântăresc 130 de kilograme. Întreaga mașină are o greutate de 2,3 tone.

Unitatea de baterii este compusă din opt module, fiecare cu 13 celule. Cuplul comun format de cele două motoare însumează 850 newtonmetri, ceea ce este deja de domeniul unor motoare diesel cu volum mult mai mare. Acesta este însă disponibil oriunde între 1400 și 5500 de turații. Energia electrică este procurată în principiu de la priză, dar și volumul de putere generat de motorul cu ardere internă este impresionant. Până la un cuplu de 400 newtonmetri sistemul poate recupera mare parte din energie, care este utilizată pentru încărcarea bateriei.

http://www.n-tv.de/auto/Panamera-bekomm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 15 =