Panasonic renunță la divizia de televizoare

24295692

Panasonic renunță la divizia de televizoare

Concernul japonez Panasonic cedează afacerile sale cu electronice de entertainment către un furnizor cunoscut din industrie. Afacerile din SUA cu televizoare vor fi cedate către Funai Electric. Panasonic se va concentra în continuare pe alte produse.

Prin despărțirea de încă o altă diviziei aducătoare de pierderi concernul Panasonic își continuă astfel restructurarea. Afacerile cu televizoare Sanyo din SUA vor fi cedate în mod cert către compania japoneză Funai Electric, spune un purtător de cuvânt al Panasonic și a confirmat astfel un anunț al ziarului Nihon Keizai. În contradicție, Panasonic primește plăți anuale datorită licențelor.

Divizia livrează televizoare către gigantul comercial american Wal-Mart și se aștepată ca pentru anul comercial în curs (care se încheie în martie) să poată raporta o cifră de afaceri de aproximativ 219 milioane de euro. Funai se preocupă de Wal-Mart de multă vreme prin livrarea de aparate TV din mărcile Philips și Emerson.

Panasonic a revenit cu economii cuprinzătoare pe drumul către succes, dar și printr-o campanie serioasă de restructurări. Grupul tradițional a evoluat de la furnizor de electronice de consum la furnizor industrial. După pierderi de miliarde de dolari, acum se întoarce secerător cu produse mai profitabile precum baterii pentru mașini electrice. De ani de zile compania a suportat cu greu concurența liderului de pe piața televiziunii, Samsung.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Panasonic-stoesst-Fernseh-Sparte-ab-article13844621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20