Panasonic sugerează că producția de Tesla Model 3 va crește rapid

CEO-ul Panasonic, Kazuhiro Tsuga, a dat indicii cu privire la blocajele din producția de Tesla Model 3. Tsuga a spus marți, în cadrul prezentării cifrelor trimestriale Panasonic că producția de baterii de la Gigafactory are parte de întârzieri, dar compania se așteaptă ca automatizările să fie puse la punct în curând. Comentariul vine cu o zi înainte ca Tesla să raporteze cifrele sale pentru trimestrul al treilea, miercuri pe 1 noiembrie.

Procesul pentru pachetele de baterii va fi automatizat în curând, iar numărul de vehicule care vor ieși de pe bandă va crește rapid, a spus Tsuga, citat de Reuters. Este pentru prima dată când auzim că furnizorul de baterii al Tesla și partener în producție recunoaște public faptul că producția de baterii de la Gigafactory nu a fost complet automatizată în lunile trecute.

Deși Tsuga nu a comentat explicit cu privire la legătura pe care aceste aspecte o au cu noul sedan de la Tesla, se presupune că directorul făcea referire la automatizarea producției de pachete și celule de baterii pentru Model 3 – versiunea 2170, pe bază de litiu-ion, în cadrul Gigafactory. La urma urmei, Panasonic a produs deja pe scară largă fostul factor de formă, celulele 18650, pentru Model S și Model X de ceva vreme, iar provocările din producție ar fi ieșit la iveală de multă vreme. Sincronizarea anunțului lui Tsuga combinată cu recentele zvonuri privind construcția manuală a principalelor componente pentru Model 3 sugerează faptul că el făcea referire la automatizarea producției de baterii pentru Model 3.

Investițiile tot mai mari ale Panasonic în industria vehiculelor electrice este orientată spre ocuparea poziției de lider mondial în furnizarea de componente pentru industria auto, iar pentru Tesla acest lucru dă bine, pentru că înseamnă că va fi capabilă să producă 500.000 de vehicule până la finalul anului 2018. O treime din vânzările de baterii ale Panasonic din anul 2017 au fost către Tesla, care a devenit un punct focal major pentru strategia de creștere pe termen lung a companiei.

Tesla partner Panasonic suggests Model 3 production “will rise sharply”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45