Panasonic va deveni un furnizor major pentru industria auto

DCIM100GOPROG0033500.JPG

Panasonic Corp, un furnizor important pentru Tesla și partener strategic pentru constructorul auto cu sediul în Silicon Valley, are în față un viitor strălucitor, pe măsură ce compania continuă să dezvolte producția de baterii și producția de la Gigafactory.

O trieme din vânzările de baterii din 2017 de la Panasonic au fost către Tesla, care a devenit un obiectiv important pentru strategia de creștere pe termen lung a companiei. Gigantul japonez de electronice se focusează pe vânzări de baterii pentru vehicule electrice, în timp ce, cererea pentru aparate electronice de consum este într-un declin continuu.

Yoshio Ito, vicepreședinte executiv al Panasonic Automotive & Industrial Systems Co, a declarat în timpul unei conferințe de presă cu jurnaliștii de la Automotive News, că toată lumea este pregătită pentru o schimbare majoră. Iar ei văd că această piață oferă un potențial semnificativ de creștere.

Panasonic se orientează spre majorarea densității energetice a celulelor sale din baterii, dar și a puterii oferite de acestea, care vor avea un impact direct asupra accelerației vehiculelor electrice și a autonomiei acestora. În plus față de producția de baterii, Panasonic crede că deține circa 40% din piața de relee pentru automobile electrice. Relee, sau comutatoare operate electronic, reprezintă componente foarte importante în controlul propulsiei unui vehicul electric și sistemele de comunicație prezente la bordul acestuia.

Ito a spus că vânzările din domeniul automotive ar trebui să se dubleze pentru a ajunge la circa 21,91 miliarde de dolari până în 2022. Cu o poziție avantajoasă pentru a ajuta constructorii de automobile să realizeze tranziția către modele complet electrice, Panasonic ar putea să beneficieze de o creștere continuă a afacerilor pe termen mediu și lung.

http://www.teslarati.com/panasonic-top-auto-supplier-tesla-partnership/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 61 =