”Pantofi de lux” ai Printesei Diana, la bursă

Snapshot 2014-09-24 20-48-42

Pantofi de lux la bursă
Prințesa Diana a purtat pantofi Jimmy Choo, furnizorii de lux devenind cunoscuți prin intermediul serialului de televiziune Sex and the City. Acum, compania vrea să se aventureze într-o listare publică la Londra. Jimmy Choo a înregistrat o creștere puternică a vânzărilor.

Pantofii de lux marca Jimmy Choo vor merge luna viitoare la Londra pentru listarea pe bursa de valori. Scopul este de a colecta bani pentru un val de extindere. Proprietarul Jab Luxury a fost de acord să cedeze 25% din acțiuni la Bursa de la Londra, a declarat Jimmy Choo.

Un indiciu față de cât de mulți bani vor putea fi atrași nu a fost însă oferit de companie. Potrivit rapoartelor, compania ar fi evaluată la aproximativ 600 de milioane de lire sterline (763 milioane de euro).

Compania a avut în 2013 o cifră de afaceri de 282 milioane de lire sterline. În prima jumătate a anului 2014 vânzările au crescut cu 9,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. 150,2 milioane de lire au fost vărsate între ianuarie și iunie în acest an în casieria companiei.

Născut în Malaezia, marca Jimmy Choo a fost fondată în 1996, împreună cu Tamara Mellon. Pantofii de lux cunoscuți pe plan internațional au fost printre altele utilizați în serialul de televiziune Sex and the City. Chiar și prințesa Diana a aparținut cândva clienților Jimmy Choo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Jimmy-Choo-geht-an-die-Boerse-article13658081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 75