Pantofi electronici pentru experiențe VR cât mai reale

Benzile de alergat din realitate virtuală sunt în general destul de scumpe, puțin finisate și au o utilitate ce poate fi pusă la îndoială în afara momentului inițial de “wow” când vezi prima dată una în acțiune. Brandul Cybershoes cu sediul la Vienna urmărește să transforme această experiență într-un joc cu un concept destul de simplu care este mai puțin prostesc decât pare la prima vedere.

Dispozitivul funcționează sub formă de “straps” și se atașează pe orice încălțăminte purtată de utilizator, cu sistem de prindere asemănător snowboard-ului. Dispozitivul prezintă două trackere în formă cilindrică, pe care utilizatorul trebuie se le rotească cu talpa piciorului pentru a cauza mișcare în interiorul jocului, atât spre față cât și înapoi. Din punct de vedere fizic, rezultatele au fost relativ pozitive, mișcarea picioarelor se face natural către locul în care vrei să ajungi.

În timp ce a fost pur și simplu o experiență de probă, mișcările în față și în spate au fost lejere, experiența lasă totuși câte ceva de dorit. Ea are loc pe un scaun rotativ, în cazul mostrei prezentate la standul expozițional era folosit un simplu scaun de bar, dacă doriți să treceți cu adevărat în mediul VR și presupunând că jocul nu suportă întoarceri din buton, înseamnă că trebuie să vă rotiți fizic cu picioarele pentru a ajunge cu fața în direcția în care doriți să vă deplasați, ceea ce nu este extraordinar pentru momentele în care doriți o întoarcere rapidă.

Acestea fiind spuse, apare apoi necesitatea suspendării cablului deasupra capului pentru a nu ajunge să se încălcească în jurul vostru când jucați. Spațiul de demo a fost echipat cu un suport de cablu transformat dintr-o lampă Ikea, pe care compania a sugerat să se folosească. De asemenea, ei vor mai face câteva sugestii pentru scaune potrivite, atunci când proiectul va ajunge în luna septembrie pe Kickstarter.

https://www.roadtovr.com/hands-cybershoes-aim-deliver-vr-treadmill-experience-lower-cost-space/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 6