Papa Francis despre homosexuali: “Cine sunt eu să judec?”

pope-francis

Vaticanul îşi schimbă atitudinea faţă de homosexuali şi lesbiene
Vaticanul a declarat joi că homosexualii și lesbienele trebuie să fie tratate cu respect, copiii lor ar putea fi botezati în biserică, și a recunoscut că preoții catolici sunt uneori nesiguri pe comportamentul adoptat faţă de cuplurile de același sex. Există o “oarecare neliniște la provocarea de a accepta acești oameni cu un spirit plin de îndurare și, în același timp, ţinând cont de învățătura morală a Bisericii”, a spus Vaticanul într-un document, numit Instrumentum Laboris.

Documentul de 75 de pagini, conţine ideile esentiale ale unui sondaj trimis la 114 conferinţe Episcopale din întreaga lume. Cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretarul general al Sinodului, a declarat că 85% din conferințe au raspuns la sondaj. Documentul va fi folosit ca un ghid pentru discuții la Sinod, o întâlnire a episcopilor catolici de top convocată de către Papa Francis, care va avea loc la Roma, în octombrie.

Un alt sinod care va avea loc în octombrie 2015, va oferi reflecție în continuare cu privire la întrebările înainte de a prezenta un document final prevăzut de Papa. Episcopi din Statele Unite a refuzat să facă publice rezultatele anchetelor. Documentele eliberate joi de Vatican nu schimbă învățătura Bisericii despre homosexualitate, doar tratează mai cu calm subiectul. Papa Francis despre homosexuali: “Cine sunt eu să judec?”
Documentul respinge cu fermitate căsătoria gay, de exemplu, dar, de asemenea, a declarat ca liderii catolici, “încearcă să găsească un echilibru între învățătura Bisericii despre familie și o atitudine respectuoasă, fără să judece persoanele care trăiesc în astfel de uniuni.”
http://religion.blogs.cnn.com/2014/06/26/vatican-softens-tone-toward-gays-and-lesbians/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 57