PAPA FRANCIS FACE CURATENIA DE VARA IN SFANTUL SCAUN

pope-23

Papa Francis a concediat cinci membri ai Consiliul de reglementare financiară
Papa Francis a demis întregul consiliu de reglementare financiară a Vaticanului, șeful reformist al Bisericii Catolice pare să curețe finanțele de la Sfântul Scaun în urma unui scandal de corupție. Termenul celor cinci-membri ai Autorității de Informații Financiare (FIA), urma să expire în 2016. FIA supraveghează instituțiile financiare ale Sfântului Scaun.

Membrii consiliului de administrație, toți italienii, vor fi înlocuiti cu patru experți internaționali financiari, inclusiv Juan Zarate, fost consilier de securitate națională al fostului președinte SUA, George Bush, și Joseph Pillay, un funcționar public și consilier al președintelui din Singapore.
Maria Bianca Farina, un executiv de la serviciul poștal italian și Marc Odendall, un consultant financiar elvețian, sunt ceilalți membri numiți de Papa.

Cu active în valoare de peste 8 miliarde de dolari ( 5,9 mld. euro) Banca Vaticanului, oficial cunoscută sub numele de Institutul pentru Lucrări Religioase, administrează fondurile Bisericii Catolică. Reputația băncii a fost pătată, in urma acuzațiilor de corupție împotriva unor oficiali, inclusiv clericul senior Mons Nunzio Scarano, care a fost arestat de către poliția italiană pe acuzația de spălare de bani.

http://www.ibtimes.co.uk/pope-francis-sacks-five-member-vatican-financial-regulatory-board-1451503

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12