Papa Francisc cere revenirea la valorile esenţiale şi compasiune, în slujba din Ajunul Crăciunului

papa-660x400
Papa Francisc a afirmat joi seara, în slujba oficiată în Ajunul Crăciunului la Bazilica Sf. Petru din Roma, că societatea modernă ar trebui să revină la valorile esenţiale ale vieţii şi le-a cerut credincioşilor să aibă compasiune pentru cei mai puţin norocoşi, relatează Deutsche Welle online.


În prezenţa a 10.000 de credincioşi, Papa le-a cerut celor “intoxicaţi” de bunurile materiale să revină la o viaţă mai simplă, să se inspire din simplitatea lui Isus Hristos, care s-a născut într-o iesle.

“Într-o societate adesea intoxicată de consumerism şi hedonism, bogăţie şi extravaganţă, aparenţe şi narcisism, acest Copil ne cere să acţionăm cu moderaţie”, a spus Papa în timpul slujbei.

Măsurile de securitate la Bazilica Sf. Petru erau mai stricte decât de obicei, poliţiştii efectuând controale la întâmplare şi credincioşii fiind nevoiţi să treacă prin detectoarele de metale la intrare.

Suveranul Pontif în vârstă de 79 de ani, care a precizat că a avut gripă la începutul săptămânii, le-a spus credincioşilor că ar trebui să fie “plini de empatie, compasiune şi milă” şi ar trebui să “cultive un simţ puternic al dreptăţii, să discearnă şi să respecte voinţa Domnului”.

El a adăugat că sărbătoarea de Crăciun este un moment în care să “descoperim încă o dată cine suntem”.

În ziua de Crăciun, Papa Francisc urmează să transmită mesajul tradiţional “Urbi et Orbi” din Piaţa Sfântul Petru, unde sunt aşteptate zeci de mii de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =