Papa Francisc promite “severitate extremă” împotriva preoților pedofili

Papa Francisc a reiterat că se va acționa cu “severitate extremă împotriva preoților care comit abuzuri asupra minorilor și împotriva episcopilor sau cardinalilor care îi protejează”, relatează luni EFE.

Papa Francisc a făcut aceste afirmații în prefața cărții lui Daniel Pittet, intitulată ‘Lo perdono, padre’, în care autorul prezintă abuzurile comise de un preot asupra lui în vremea când era copil și pe care papa a definit-o drept “o mărturie necesară, valoroasă și curajoasă”.

Papa Francisc califică drept “o monstruozitate absolută și un păcat cumplit” abuzurile comise de slujitorii bisericii asupra copiiilor și se întreabă: “Cum poate un preot care și-a închinat viața lui Hristos și Bisericii să facă atâta rău?”.

El a reamintit că multe victime au recurs la sinucidere și a asigurat că “morții îi împovărează” sufletul și apasă asupra conștiinței întregii Bisericii și a cerut “umil iertare tuturor familiilor afectate”.

Papa Francisc i-a mulțumit lui Pittet pentru mărturia sa care ajută să “doboare zidurile tăcerii ce sufocau scandalurile și suferințele care relevau o teribilă zonă întunecată din viața Bisericii”.

Potrivit Sfântului Părinte, această mărturie “deschide calea unei reparații juste spre reconciliere și îi ajută pe pederaști să conștientizeze consecințele cumplite ale acțiunilor lor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 80