Părinții în vârstă sunt mai fericiți

3qcf0502

Părinții în vârstă sunt mai fericiți

În special în țările industrializate părinții sunt tot mai în vârstă la nașterea copiilor lor. Cercetătorii demografici găsesc o explicație surprinzătoare.

Părinții mai în vârstă sunt mai fericiți decât cei tineri. Asta arată un studiu al Institutului Max Planck pentru cercetări demografice din Rostock. După cum au descoprit cercetătorii la evaluarea datelor colectate de la  7000 de respondenți, părinții peste 34 de ani cunosc o îmbunătățire semnificativă în stare lor de mulțumire în anul în care se naște copilul lor și în anul precedent.

Această stare de fericire rămâne peste nivelul celei de dezoltare a individului dintre vârsta de 10 și 18 ani. Altfel stă situația în cazul părinților cu vârste între 18 și 22 de ani: în cazul acestora gradul de mulțumire scade deja din momentul nașterii copiilor și crește și în anul nașterii precum și pe parcursul dezvoltării și creșterii copiilor lor, dar niciodată peste nivelul inițial din tinerețe. Acest efect se poate observa chiar și în cazul părinților cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, dar cu toate acestea, nu la fel de pregnant.

Cercetătorii de la Rostock și de la Universitatea din Ontario de Vest (Canada) au descoperit că mai există un factor care influențează gradul de mulțumire și fericire al părinților și anume numărul de copii per familie. În timp ce gradul de mulțumire al părinților este afectat în aproximativ același mod și în aceeași proporție de primul și al doilea copil, nașterea unui al treilea copil nu mai are o influență pozitivă atât de mare. Acest eveniment poate avea chiar influențe negative în anumite cazuri, dar această scădere este nesemnificativă din punct de vedere statistic, mai adaugă cercetătorii.

http://www.n-tv.de/wissen/Aeltere-Eltern-sind-gluecklicher-article15449706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1