PARIS IN DEFICIT

  • image
  • Parisul și deficitul

Austeritatea din zona euro va avea un nou dușman. Ministrul de finanțe francez Sapin a declarat că va reduce deficitul bugetar al Franței, dar mult mai lent decât a promis anterior. În loc să economisească acesta vrea să se axeze pe creștere economică. Iar astfel este iminentă o dispută cu Germania.

 

Franța va cere Uniunii Europene din nou mai mult timp pentru a reabilita situația de la nivelul bugetului de stat. Noul ministru de finanțe Michel Sapin a declarat că se va urma un plan prestabilit pentru reducerea deficitului bugetar. Intervalul de timp pentru acest lucru urmează a fi discutat. Deoarece guvernul nu poate garanta că acest interval va fi respectat.

 

Partenerii din UE deja au acordat țării o amânare de 2 ani pentru a rezolva situația deficitului bugetar, ce trebuie să se situeze sub limita de 3% din PIB. Acest prag ar trebui să fie atins până la sfârșitul anului 2015. Anul trecut acesta s-a situat încă la 4,3%, dar a fost mai mic decât cel înregistrat în anul 2012. Cu toate acestea, a depășit obiectivul fixat de UE de 4,1%.

 

Ministrul francez de finanțe a mai declarat că este în interesul comun al Europei ca să se găsească ritmul corect de reducere a deficitului bugetar. Pentru că la urma urmei dacă Franței îi merge bine îi va merge și Europei la fel. Iar ministrul francez e de părere că interesele comune ar trebui să fie altele, spre exemplu creșterea economică, crearea de locuri de muncă, care, treptat, să echilibreze finanțele publice ale țării.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Paris-will-Defizit-langsamer-abbauen-article12593126.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 26