paris siemens

deutscher-alltag

Parisul și Siemens
Pentru a preveni o afacere între Alstom și General Electric, guvernul francez cere ajutorul Siemens. La Paris se spune că germanii sunt mai dragi decât americanii. Acest lucru nu este spus cu ironie și are un oarecare sâmbur de adevăr.

Vremurile s-au schimbat. În urmă cu aproape zece ani guvernul francez salva grupul suferind Alstom cu injecții de miliarde și a încercat cu toată puterea preluarea acestei companii de către nemții de la Siemens. Dar acum cei de la Paris au o atitudine cu totul nouă.

Motivul este un anunț din străinătate. Gigantul american General Electric vrea să preia divizia energetică a francezilor. În timp ce managementul Alstom vede asta ca o idee bună, guvernul francez are o părere diferită. În cazul în care pachetul majoritar Alstom merge către Statele Unite, acest lucru se va dovedi inacceptabil, după cum spune ministrul francez al economiei, Arnaud Montebourg. Companiile franceze nu sunt animale sălbatice. Alstom este considerat a fi simbolul puterii industriale și ingeniozității franceze.

În ziarul Le Monde se vorbește despre patriotism și vigilență. Baza industrială a Franței are nevoie de întăriri. De asemenea, de locuri de muncă. 18.000 de persoane, aproximativ a cincea parte din forța de muncă a Alstom este angajată în Franța. Fără îndoială pentru guvernul francez oferta de miliarde de dolari din partea GE va fi o chestiune de importanță națională. Guvernul se teme de un mare jucător american care să controleze sectorul energetic francez. În plus, divizia energetică a grupului, care se bazează pe producția de energie prin centrale electrice pe turbine reprezintă peste trei sferturi din afacerile grupului francez.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Warum-Paris-mit-Siemens-flirtet-article12730461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 70